Region
05.10.2018. 14:11
R.E./Beta

SLUČAJ " TENK" DOBIO EPILOG": Apelacioni sud Nikoli Gruevskom potvrdio dve godine robije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je danas bivšem premijeru Makedonije Nikoli Gruevskom kaznu od dve godine zatvora zbog nezakonitosti u nabavci luksuznog blindiranog "mercedesa".

Kako je saopštio sud, "žalbe optuženog N. G. iz S, date lično i preko branitelja, odbijene su kao neosnovane i prvostepena presuda je potvrdjena u celosti".Gruevskog je Osnovni sud u Skoplju osudio 23. maja na dve godine zatvora zbog nezakonitog podsticana nabavke mercedesa u vreme dok je bio premijer. Vozilo je kupljeno 2012. godine i plaćeno je skoro 600.000 evra.

O nabavci luksuznog automobila saznalo se 2015. kada je tadašnja opozicija objavila prisluškivani razgovor, u kojem Gruevski od tadašnje ministarke policije i bliske stranačke saradnice Gordane Jankulovske traži da Ministarstvo unutrašnjih poslоva kupi mercedes koji bi on koristio, a da javnost to ne sazna.

Pored Gruevskog, u slučaju nazvanom "Tenk" za nezakonitu nabavku "mercedesa S 600 gard", na šest i po godina osudjen je bivši pomoćnik ministra policije Djoko Popovski, kome je Apleacioni sud delimično uvažio žalbu i smanjio kaznu na četiri i po godine.

Provoptužena je u tom slučaju bivša ministarka unutrašnjih poslova Gordana Jankulovska, a za nju je proletos sudjenje razdvojeno "zbog rizične trudnoće" i danas bi skopski krivični sud trebalo da izrekne presudu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve