Region
18.03.2019. 13:01
R.E./Beta

Viši sud u

SMEŠTENI U SOCIJALNU USTANOVU: Trojica dečaka (14) zlostavljali tri godine mlađu devojčicu

policija-rotacija-fi_1475831988.640x360_rss.jpg

Viši sud u Bijelom Polju odredio je trojici maloletnika starijih od 14 godina, osumnjičenih da su više meseci zlostavljali tri

Viši sud u Bijelom Polju odredio je trojici maloletnika starijih od 14 godina, osumnjičenih da su više meseci zlostavljali tri godine mlađu djevojčicu, meru privremenog smeštaja u ustanovi socijalne i dečje zaštite "Ljubović" u Podgorici.

Tužiteljka Ljubinka Madžgal tražila je pritvor za maloletnike, a sudija Vanja Rakonjac koja je donela odluku rekla je za Pobjedu da se svrha zbog čijeg ostvarenja je pritvor predložen može postići i blažom merom.

Trojici maloletnika iz Berana stavljeno je na teret krivično delo "obljuba sa detetom". Jedan od njih tereti se i za krivična dela "nedozvoljene polne radnje" i "ucena", a drugi i za "dečju pornografiju".

Pet dečaka iz škole, od kojih su dvojica mlađi od 12 godina, sumnjiče se da su devojčicu duži vremenski period zlostavljali, snimali, a zatim ucenjivali i primoravali da im donosi dragocenosti iz kuće koje su kasnije preprodavali i međusobno delili novac.

Da se nešto loše dešava roditelji devojčice saznali su prošlog petka, kada im je neko od rodjaka javio da devojčica nosi u školu zlato i daje dečacima.

Otac devojčice ispričao je za Vijesti da su dečaci delovali kao organizovana banda i da su je odvodili iza jednog kioska, jer su znali da tu nema kamera.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
15.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve