TRAGEDIJA NA SKADARSKOM JEZERU, UTOPILE SE ČETIRI OSOBE POSLE LITURGIJE: Monah, koji je upravljao čamcem u šoku

TRAGEDIJA NA SKADARSKOM JEZERU, UTOPILE SE ČETIRI OSOBE POSLE LITURGIJE: Monah, koji je upravljao čamcem u šoku


Monah manastira Vranjine Goran Kempanov (monaško ime Neofit) je u šoku i žali zbog nesreće u kojoj su se utopile četiri osobe među kojima i dvanaestogodišnje dete, kada se prevrnuo čamac na Skadarskom jezeru, kazao je agenciji Beta njegov advokat Jugoslav Krapović.

Monahu, koji je upravljao čamcem na kome je bilo devet osoba koje su se vraćali sa liturgije iz manastira Vranjina, određeno je zadržavanje od 72 sata. Krapović je kazao da se neće žaliti na odluku o tužilačkom pritvoru.

Jedno telo je pronađeno, dok se za ostalo troje traga. Sinoć je potraga obustavljena, jer je, kako je saopšteno, voda u jezeru bila mutna od kiše koja je padala poslednjih dana. Potraga je nastavljena danas.

Na pitanje da li je čamac bio registrovan za prevoz putnika i da li je monah imao dozvolu, advokat je kazao da u ovom trenutku ne zna, da je čamac nasledjen od prethodnog monaha koji je bio u tom manastiru, kao i da će pregledati dokumentaciju iz manastira i proveriti.

Trudnica Jana Kumborović, njen suprug Ratko i njihovo dvanaestodišnje dete utopili su se u nedelju vraćajući se čamcem iz manastira Vranjina na Skadarskom jezeru.

Talasi su u smrt odneli i njihovog prijatelja Darka Vujoševića koji je pokušao da spasi Kumburoviće.

Oni su se čamcem Mitropolije crnogorsko-primorske SPC vraćali ka obali, a prevozio ih je Kempanov. Ostali, među kojima i monah, spasili ;su se tako što su doplivali do obale.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar