Hronika
16.10.2018. 14:23
R.E./BN

VANDALIZAM U SRBCU: Vandali oskrnavili seosko groblje, sa nadgorbnih spomenika poskidali pozlaćene okvire slika

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Mesno groblje u srbačkom selu Bajinci, našlo se na meti nepoznatih kradljivaca, koji su sa osam spomenika poskidali i odneli pozlaćene okvire slika što je izazvalo veliku osudu meštana ovog levčanskog sela. Radi se o spomenicima umrlih članova porodica Đurdjević, Bosančić, Vujnić, Majstorović i Lepir.

Meštani Bajinaca kažu da su u nedelju, između 16 i 18 časova primijećena dvojica  ljudi kod groblja sa vozilom, ali to nije izazivalo bilo kakvu sumnju u nečesne radnje jer je uobičajeno da  se groblje svakodnevno posećuje.

„Nešto slično do sada nije zabeleženo u našem groblju. Oštećenja spomenika  je bilo teško otkriti, a kako je urađeno vidljivo je da se radi o dobro organizovanim lopovima“, kaže meštanin Ilija Lepir, koji godinama brine o uređenju groblja u Bajincima.

Krađa  ukrasnih okvira sa spomenika je unosan posao, jer, po riječima proizvođača spomenika,  svaki mesingovani okvir košta 50 maraka.

Pripadnici Policijske stanice Srbac  obavili su uviđaj i preduzeli mere na otkrivanju izvršioca ovog krivičnog dela.  Saznajemo da su se prošlog vikenda ista krivična dela dogodila u Novoj Topoli, Brestovčini i još nekim selima, ali ova informacija nije i zvanično potvrđena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
26°C
28.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve