(VIDEO) HAOS U HRVATSKOJ: Veroučitelj pozivao na streljanje Stipe Mesića i veličao Ratka Mladića

(VIDEO) HAOS U HRVATSKOJ: Veroučitelj pozivao na streljanje Stipe Mesića i veličao Ratka Mladića

Foto: Printscreen Index.hr


Hrvatski mediji objavili su audio snimak na kojem se vidi veroučitelj u zagrebačkoj osnovnoj školi koji učenicima govori da treba streljati bivšeg predsednika Stjepana Mesića i nekadašnju ministarsku spoljnih poslova Vesnu Pusić, a istovremeno hvali osudjenog za ratne zločine Ratka Mladića.

Reagujući na snimak koji je objavio portal Indeks, ministarka obrazovanja Blaženka Divjak danas je rekla da je šokirana onim što je čula.

“Šokirana sam otkrićem snimka na kome se otvoreno propagira govor mržnje. Ukoliko je ta snimka autentična, takvoj osobi apsolutno nema mesta u školi”, napisala je ministarka na Fejsbuku.

Ona je navela i da je njeno Ministarstvo u kontaktu s direktorkom zagrebačke osnovne škole koja “trenutno preduzima sve potrebne mere i obaveštava sva nadležna tela kako bi se što pre utvrdile sve činjenice”. “O rezultatima postupka obavestićemo javnost čim dobijemo sve potrebne informacije”, napisala je Divjak.

Veroučitelj je navodno na bolovanju.

Portal Indeks objavio je audio snimak na kojem, kako navode, veroučitelj Krešimir Bagarić u zagrebačkoj osnovnoj školi “Matija Gubec” učenicima osmog razreda predaje o nasilju, nabijanju na kolac, vešanju hrvatskih političara koji mu ne odgovaraju, poput Vesne Pusić, Stjepana Mesića i još jednog predsednika, a usput hvali ; Ratka Mladića.

Ispad veroučitelja snimio je jedan od učenika koji je snimak poslao redakciji Indeksa. Navodno nije reč o njegovom prvom ispadu, pa je učenik skupio hrabrosti da istupi s tim informacijama.

Incident se dogodio posle presude Slobodanu Praljku za zločine nad Muslimanima u BiH, pa je Bagarić većinu svog izlaganja posvetio situaciji u susednoj državi i u tom kontekstu pohvalio zločine Ratka Mladića nad Bošnjacima.

“Ispada da je đeneral bio u pravu. On je svoje zaštitio. Djeneral je bio u pravu za srpske interese. A mi imamo dudeke. Uz sve poštovanje prema dudekima. Može i učitelj biti lud ponekad”, rekao je, izmedju ostalog Bagarić.

Slučajem se bavi i zagrebačka nadbiskupija, koja se ogradila od izrečenih stavova i najavila da će njihova komisija za dodelu mandata veroučiteljima razmotriti slučaj, prenela je televizija N1.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar