Region
27.09.2018. 14:55
R.E./HRT/Nedeljom u 2

(VIDEO) MUKE SRPSKIH POVRATNIKA NA 80 KM OD ZAGREBA: Mićo spava sa zmijama, Milan se bori sa vukovima, a Ljuba lepi peć na drva i lovi puhove

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pre građanskog rata u Hrvatskoj u samom gradu Glina i u okolnim selima na Baniji živelo je 23.000 ljudi, a 23 godine o okončanja sukoba broj jedva prelazi 9.000.

Na 80 kilometara od hrvatske prestonice Zagreba ljudi umiru u bedi i svakodnevno se bore sa divljim životinjama koje im jedine dolaze u posetu.

Hrvatska državna televizija HRT u nedelju napravila je prilog o životu Srba u okolini Gline. Televizijska ekipa je posetila troje meštana.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Starica Ljuba Obradović živi bez struje, a peć na drva je lepila lepkom zbog čega ne sme da loži jaku vatru da kuća ne izgori i svakodnevno se bori sa puhovima koji je napadaju.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Milana Radića u dvorištu napadaju vukovi, koji su nekoliko puta ga napali, a stručne službe su samo rekele da pošalje mejl kad mu vuk ponovo dođe u posetu da njega napadne ili stoku.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Mićo Jelić se iz stare trošne kuće morao da preseli u štalu da spava jer je nekoliko puta zaticao zmije u krevetu zbog čega štedi pare da kupi beton kako bi pre zime betonirao pod i pokrio terasu da kad krene sneg ne bi padao unutra.

Pogledajte kako žive danas srpski povratnici na Baniju:

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
30°C
27.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve