VIŠI SUD U PODGORICI: Nebojša Medojević uhapšen po našem nalogu, zatvor čeka i Milana Kneževića

VIŠI SUD U PODGORICI: Nebojša Medojević uhapšen po našem nalogu, zatvor čeka i Milana Kneževića


Viši sud u Podgorici saopštio je danas da je poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen po njihovom nalogu, kao i da su izdali nalog i za hapšenje poslanika Milana Kneževića. Pritvor za Medojevića i Kneževića određen je dok ne pristanu da svedoče, dok njihovo saslušanje ne postane nepotrebno ili dok se krivični postupak ne završi, a najduže do dva meseca, računajući od dana hapšenja.

Viši sud u Podgorici je za Medojevića odredio pritvor jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice Miomiru Mugoši neće biti odredjen pritvor jer je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić ;primio mito u iznosu od 100.000 evra.

Kneževiću preti zatvor zbog odbijanja da dostavi podatke o sudiji koji mu je navodno ponudio da mu za 10.000 evra ukine presudu zbog napada na policajaca 2015. godine.Poslanici Demokratskog fronta su odlučili da noć provedu u Skupštini, nakon što je policija uhapsila i sprovela u zatvor u Spužu poslanika Nebojšu Medojevića. Medojević je uhapšen posle ponoći pošto je napustio parlament kada je završena rasprava o Rezoluciji o Podgoričkoj skupštini iz 1918. godine.

Knežević je rekao da se neće dobrovoljno predati i pozvao gradjane da ne dolaze ispred zgrade parlamenta već da čekaju instrukcije Demokratskog fronta.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar