VULIN: Dok Vučić vodi Srbiju, Srpska može da bude spokojna

VULIN: Dok Vučić vodi Srbiju, Srpska može da bude spokojna

Foto: YouTube screenshot


Ministar odbrane Aleksandar Vulin i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik obišli su danas kompaniju “Orao” a.d. za proizvodnju i remont u Bijeljini. Vulin i Dodik su pre sastanka sa rukovodstvom kompanije položili venac u Spomen sobu poginulim radnicima – borcima, u krugu kompanije.

Kako je istakao ministar Vulin, bijeljinski “Orao” je jednо od strateški važnih preduzeća za razvoj vazduhoplovstva u Srbiji i Ministarstvo odbrane to veoma dobro zna.

– Upravo zbog toga i ove godine smo u poslove s “Orlom” uložili nešto više od tri miliona evra i kompanija može da računa u narednih pet godina da obim saradnje neće padati ispod toga. Za nas je “Orao” veoma bitan, baš kao što je i Republika Srpska beskrajno bitna za Republiku Srbiju. Dok je Aleksandar Vučić predsednik Srbije, Republika Srpska može da računa na pomoć i podršku – i diplomatsku, i političku i ekonomsku, i ta podrška nikada neće biti deklarativna samo na lepim željama i zajedničkim pojavljivanjima. To je podrška koja se vidi u otvaranju novih radnih mesta, otvaranju mostova, ulaganju novca u ono što je bitno za Republiku Srpsku, istakao je ministar Vulin.

On je dodao da bijeljinski “Orao”, kao i fabrika motora specijalne namene na Palama i banjalučki “Kosmos”, mogu da računaju na punu podršku Ministarstva odbrane Srbije koje će uvek svoje poslove “na prvom mestu zaključivati sa preduzećima iz Republike Srpske”.

– Republika Srpska može da se mirno i sigurno osloni na nas, na Ministarstvo odbrane, na Vladu Srbije, i sa punim poverenjem da posmatra i politiku našeg predsednika Aleksandra Vučića, poručio je ministar Vulin.

Predsednik Dodik zahvalio je, pre svega, svim radnicima “Orla” na “vanljudskim naporima” da sačuvaju fabriku.

– Ponosan sam na ovaj proizvodni kapacitet i na naš današnji dogovor da 50 odsto vlasništva dobije firma koju odredi Vlada Srbije i da u tom načinu pokušamo da dogovorimo sigurnost posla i obezbedimo novi tehnološki korak koji je neophodan. Zahvalio bih i ministru Vulinu, ne samo na “Orlu”, nego i na “Kosmosu” i na fabrici na Palama gde bez ugovora i njihove pažnje ovo ovde bi teže bilo očuvati, rekao je Dodik i zaključio da je Srbija najvažnija zemlja za regionalnu stabilnost i da je na čelu sa Aleksandrom Vučićem rekla da je “spremna da brani svoju slobodu svog naroda u celini”.

– Mi smo pročitali da to znači i našeg prostora. Zato možemo zajedno da ulazimo u vlasničke i poslovne odnose. Tu najveći doprinos daje ministar odbrane Aleksandar Vulin i nadam se da ćemo brzo rešiti sve po tom pitanju, rekao je predsednik Republike Srpske.

Direktor bijeljinskog “Orla” Milan Prica izrazio je zadovoljstvo današnjom posetom i postignutim dogovorom.

– Cilj današnje posete bio je proširenje saradnje i ulaganje u fabriku. Moramo je održati jer je biser na ovim prostorima, a da nije bilo Republike Srbije mi ne bismo ni opstali. Danas je najveći kupac, odnosno korisnik naših usluga, Srbija. Napomenuo bih da mi radimo za ceo svet i živimo od našeg rada, istakao je direktor Prica i posebno pohvalio radnike u fabrici koji su postigli dogovor da im plata kasni jedan mesec kako bi kupili novu opremu.

Kompanija “Orao” a.d . za remont i proizvodnju u Bijeljini bavi se delatnošću u okviru vazduhoplovstva. Osim važnog partnerstva sa Republikom Srbijom, “Orao” između ostalog izvozi motore na indijsko, englesko i italijansko tržište.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar