Region
30.11.2018. 14:29
R.E./Beta

ŽELJKO KOMŠIĆ: Pozdravljam rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se od Srbije traži priznavanje genocida u Srebrenici

komsic.png

Hrvatski član Predsedništva BiH Željko Komšić pozdravio je danas rezoluciju Evropskog parlamenta kojom se od Srbije traži da prizna genocid u Srebrenici, navodeći da je ta rezolucija potvrdila ono što se već znalo.

"Ja ne znam kada će na političku scenu u Srbiji doći snaga koja će se suočiti s tim. To je stvar gradjana Srbije", rekao je Komšić novinarima u Sarajevu.

Komentarišući pretnje putem telefona predsedavajućem Predsedništva BiH Miloradu Dodiku, on je ocenio da ne opravdava nikakve pretnje, ali da takva situacija ne vodi nikuda.

Komišić smatra da će Dodik iskoristiti tu pretnju da kaže da u Sarajevu treba da ga štite policajci MUP-a RS, jer se on ne oseća sigurno u Federaciji BiH.

"Odmah ulazimo u problem, jer ti ljudi koji njega prate ne mogu ući naoružani u državne institucije", naglasio je on.

Govoreći o formiranju vlasti u Federaciji BiH i na državnom nivou, Komišić, koji je i predsednik Demokratske fronte, rekao je da ne veruje da će bh. blok, koji čine SDP, DF i Naša stranka, postići bilo kakakv dogovor sa SDA i HDZ-om.

"Mi imamo neke zahteve koji sigurno nisu prihvatljivi SDA-u i HDZ-u. Mi moramo razgovarati da bi jedni drugima preneli stavove", kazao je on.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
17.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve