10 INSPIRATIVNIH PORUKA MERIL STRIP: Glumica proslavlja 70. rođendan

10 INSPIRATIVNIH PORUKA MERIL STRIP: Glumica proslavlja 70. rođendan

Foto: Instagram


Na početku su je odbijali na audicijama, govoreći joj da je “ružna”. A ona je postala jedna od najvećih i najboljih glumica u istoriji – Meril Strip, danas proslavlja 70. rođendan.

Ona je rođena 1949. u Nju Džersiju. Odrasla je sa roditeljima i dvojicom braće u Bernardsvilu, a školovala se na Vasar Koledžu i Jejlu. Nominovana je čak 21 put za prestižnu filmsku nagradu Oskar, a osvojila ga je čak tri puta.

Foto: Instagram

Foto: Instagram

Ovo su samo neki od njenih inspirativnih citata o poverenju, pronalaženju sebe i prihvatanju starenja.

1. “Znam da je život kratak i da sam srećna žena. Mislim da ćete naći svoj put. Imate svoja pravila. Vi imate sopstveno razumevanje o sebi, i na to ćete računati. Na kraju, to je ono što se vama čini dobro. Nije ono što ti je majka rekla. Nije ni ono što ti je neka glumica rekla. Ni ono što ti je neko drugi rekao, već mirni, mali glas.”

Foto: Instagram

Foto: Instagram

2. “Moj savet: nemojte trošiti toliko vremena na brigu o vašoj koži ili vašoj težini. Razvijte ono što radite, na šta stavljate ruke u svetu. “

3. “Sada mi se sviđa ko sam. Drugim ljudima možda ne. Meni je udobno. Sada se osećam slobodnije. Ne želim da mi starenje znači.”

Foto: Instagram

Foto: Instagram

4. “Budući da će biti sve manje vremena pred vama, želite da budete tačno ono što jeste, a ne da olakšate drugima.”

5. “Moje ćerke su mi pomogle da prestanem da brinem o svom izgledu tokom godina. Potrošila sam toliko godina misleći da nisam dovoljno lepa i zašto nemam telo Džesike Lang ili nečije tuđe noge? Kakvo gubljenje vremena.”

Foto: Instagram

Foto: Instagram

6. “Pokušavam da vodim običan život koliko mogu. Ne možete se pokvariti ako sami peglate. ”

7. “Morate prihvatiti da postajete stariji. Život je dragocen i kada izgubiš mnogo ljudi, shvataš da je svaki dan poklon. “

Foto: Instagram

Foto: Instagram

8. “Stavite senke na one stvari koje zavaraju da vas zadrže, posebno one u vašoj glavi.”

9. “Mislim da se vaše ‘ja’ vremenom pojavljuje jasnije.”

10. “U 48-oj ste izvadili lopatu, spremni da nastavite dalje… ja sam tamo u ime svih starih žena i ponosna sam što sam tamo.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar