55 GODINA BISERNE KARIJERE: Najveći hitovi Bisere Veletanlić od sada i na vinilu

55 GODINA BISERNE KARIJERE: Najveći hitovi Bisere Veletanlić od sada i na vinilu

foto: promo


Dve najveće diskografske kuće u regionu PGP – RTS i Jugoton Croatia Records nedavno su, povodom obeležavanja 55 godina umetničkog stvaralštva legendarne Bisere Veletanlić, objavile CD sa dvadeset njenih najvećih hitova. Osim nezaboravnih pesama, tu su i one koje se po prvi put pojavljuju na CD-u – “Smejem se bez smisla”, “Jutro će promeniti sve” i “Još jedna šansa”.

Ubrzo posle CD-a, pomenuti opus sada su objavljene i na vinulu! U luksuznom izdanju nalazi se jedanaest večnih hitova među kojima su, naravno, i pesme “Zlatni dan”, “Milo moje”, “Što još nikom nismo dali”, “Ručak za dvoje”, “Jedno leto kasno”…

“Jedna i jedina Bisera ovdašnje muzičke scene. Nekome je ime sudbina, a nekome je u imenu sve zapisano. Njeno je dobro za bisernu karijeru, zlatan glas, lice sa krupnim svetlim očima, razoružavajućim osmehom i britkim jezikom. Te pesme su više od nekoliko minuta muzike i predivne interpretacije. Glasa!”, napisao je takođe legendarni Peca Popović na koricama ovog ljubičastvog vinil izdanja.

Povezane vesti – Intervju Bisera Veletanlić: Kad mi istekne vreme i krenem lagano…

Čaroban, raskošan glas. Harizma i šarm. Darovitost. Bisera Veletanlić sigurno je zlatna nota naših prostora. Heroina iz sveta umetnosti čiji glas greje dušu i koji je mnoge pesme učinio večnim. Godine 1960. prvi put je nastupila javno u emisiji “Mikrofon je vaš”. Na zagrebačkoj televiziji debitovala je 1963. godine, u duetu sa sestrom, velikom umetnicom Senkom Veletanlić. Usledili su festivali “Opatija”, “Vaš šlager sezone”, “Beogradsko proleće”, “Zagrebfest”, “Split”, “MESAM”. Bisera je osvajala najveće nagrade za interpretaciju od stručnih žirija. Pobeđivala je i na festivalima u Austriji uz pratnju Bečkog big benda, pa u Luksemburgu. Dragoceno iskustvo sticala je po američkim klubovima u Nemačkoj, a nastupala je često sa big bendovima sastavljenim od najboljih domaćih muzičara na džez festivalima, klubovima i TV emisijama.

Veliki talenat uočila je i Sara Von, jedna od najvećih džez pevačica i Biserin idol iz mladosti. Kada je čula Biseru kako peva upitala je da pođe sa njom u Ameriku. Bisera joj se zahvalila na komplimentu i rekla da tamo ima mnogo boljih pevača od nje. Sara je na to odgovorila: “Ali pobogu, nijedan beli. Beli ljudi u Americi ne umeju da pevaju kao ti”.

Godine 2017. snimila je spot za pesmu Kornelija Kovača “Smejem se bez smisla”, u kojem je osim pevačkog, ponovo oduševila i glumačkim darom, a potom je usledila i nagrada za životno delo Nišville internacionalnog džez festivala.

Vinil izdanje, 180 gramski vinil u boji, donosi i download coe MP3 verzije albuma , ali i Biserin autogram, dok je promocija zakazana za 25. oktobar na Beogradskom sajmu, u okviru Media marketa.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar