AKUA NARU: Stara i nova hip-hop škola, crnački feminizam i duboka emocija

AKUA NARU: Stara i nova hip-hop škola, crnački feminizam i duboka emocija

foto: promo


Elegantno, nežno i istovremeno ubitačno. Tako repuje Akua Naru. Njeni stihovi inspirisani su duboko ličnim i intimnim emocijama, ali i univerzalnim vrednostima, poput ljubavi, snage i borbe žene, pa i istoriji i patnji afričkih naroda. Njeni nastupi su tek posebna priča… Pravi hedonizam i inspiracija.

Kombinujući elemente “stare” i “nove” škole hip-hopa, džeza, soula i fanka, Akua Naru (LaTanya Olatunji, njeno pravo ime) poslednjih godina jedan je od najuzbudljivih umetnika u svetu muzike. Sebe opisuje kao političku hip-hop umetnicu, aktivistkinju, zaljubljenicu u muziku koja govori iz duše…

“Ono što je ostalo isto jeste angažovanost moje muzike. I dalje se snažno oslanja na džez. I dalje je hip hop. U centru narativa je Crna žena. To je ono što je konstanta i što prožima sve moje pesme. To čuješ kad slušaš sve moje albume”, izjavio je svojevremeno Akua Naru.

Njen zvuk upoređuju sa Rakimovim, a poetuku sa Lorin Hil, kao i da u jedinstvenoj snazi govori u ime Afro-amerikanki, sa Ninom Simon. Akua iza sebe ima tri albuma, “The Journey Aflame”, “Live and Aflame Sessions”, “The Miner’s Canary”, kao i širom sveta poznate hitove “Poetry: How Does It Feel?” i “The world is listening”.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar