Scena
21.09.2022. 14:15
R. E.

Istinite priče

Anatomija zločina: Šta ćemo gledati u drugoj sezoni serije “Branilac”

1
Izvor: UP&UP

TV serija “Branilac” rađena je prema istinitim događajima opisanim u knjigama advokata Olivera Injca “Velike advokatske odbrane”, advokata Filote File “Branio sam na smrt osuđene”, kao i po originalnim predmetima advokata Veljka Guberine i advokata Tome File.

Ovaj serijal, na filmski uzbudljiv način, elementima drame i trilera, obrađuje ozbiljna životna, pravna i filozofska pitanja koja su aktuelna i dan danas.

To su vanvremenske priče o ljudskim sudbinama ali i profesiji koja se temelji na zakletvi da brani ne delo koje je počinjeno, već čoveka koji je vrlo često unapred osuđen od javnosti.

Druga sezona TV serije "Branilac“ vodi nas dalje u prošlost, u nove životne drame aktera tadašnjih velikih sudskih procesa. Teme i motivi zločina su stari poznanici priča iz sudnice: novac, ljubomora, povređen ponos, čaršijske priče, osudе, ceo spektar ljudskih slabosti. A uzroci su nešto mnogo više i tu počinje posebnost svakog od ovih slučajeva.

1
Izvor: UP&UP

Iz epizode u epizodu razotkrivamo anatomiju svakog zločina. To su priče o običnim ljudima koje smo mogli da poznajemo, jedni od nas koji se slome, izgube tlo pod nogama i učine nezamislivo. I niko ne zna šta je za koga crta koja se ne prelazi. Jedan trenutak, jedan događaj koji prebriše čitav život. A ono što od njega ostane, preuzimaju Branioci.

Saznajemo i o opasnostima i rizicima ove naoko udobne profesije u trenucima kada se javnost obruši na njih i povuče znak jednakosti između branioca i njegovog branjenika. Otkrivamo ulogu branioca u situacijama kada počinioci u magnovenju i izmenjenom stanju svesti nakon zločina ne traže nikakvu odbranu niti samilost za sebe i neočekivane ljudske interakcije u ovim zamršenim procesima.

1
Izvor: UP&UP

Upoznajemo svet koji je dalek i okrutan i nema ništa zajedničko sa našim normalnim životima, do trenutka kad prepoznamo komšiju, rođaka, kolegu u nekoj od ovih surovih priča koje su nekad bile kao naše-obične, normalne, pomalo nalik jedna drugoj, sve do kobnog trenutka…Kroz istragu i odbranu u toku sudskog procesa, odmotava se klupko ljudskih sudbina.

Imena likova kao i lokacije samih događaja su izmenjeni radi dramatizacije, ali slučajevi, sudski procesi, branioci i motivi zločina prikazani su autentično.

Pored advokata Veljka Guberine i Filote File u ovoj sezoni upoznaćemo se sa još nekim velikanima jugoslovenske advokature, poput Jovana Barovića i Milana Vujina.

U novoj sezoni biće priča iz različitih krajeva bivše Jugoslavije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije, samim tim se pored domaćih glumaca pojavljuje i veliki broj glumaca iz regiona.

1
Izvor: UP&UP

U ulogama advokata su Nenad Jezdić kao Veljko Guberina, Tihomir Stanić kao Filota Fila, Aleksndar Đurica kao Jovan Barović, Strahinja Blažić kao Milan Vujin, Đorđe Marković kao Toma Fila.

Ostale uloge tumače Srđan Grahovac, Toni Mihajlovski, Milivoje Mišo Obradović, Marko Grabež, Boris Šavija, Bojan Žirović, Milena Predić, Pavle Mensur, Slaven Došlo i mnogi drugi.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Branka Katić: "Uželela sam se glume na našem jeziku i kolega iz Srbije"
"U klinču" Branka Katić

"U klinču"

06.09.2022. 14:51

Branka Katić: "Uželela sam se glume na našem jeziku i kolega iz Srbije"

Po povratku na domaću glumačku scenu Branka Katić je ostvarila niz uspešnih uloga u televizijskim serijama, filmovima i predstavama. U skorije vreme imala je čak dve premijere – televizijsku, sa serijom "U klinču“ i pozorišnu, u predstavi "Tramvaj zvani želja“. Kaže da se u poslednjih 20 godina, koliko nije živela u Beogradu, najviše uželela glume na našem jeziku i divnih kolega, pa lepim ponudama, uprkos tome što joj treba odmor, nije mogla da odoli.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
2°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve