Scena
10.01.2022. 08:10
Tanjug

"Teška drama"

Andrija Kuzmanović o svom novom filmu "Zlatni dečko"

Andrija Kuzmanović
Izvor: YouTube screenshot

Glumac Andrija Kuzmanović ušao je u novu godinu sa nekoliko veoma zanimljivih projekata, kao što je najnoviji film “Zlatni dečko”, za koji kaže da je reč o “teškoj drami koja će sigurno dominirati na filmskim festivalima u zemlji i šire”.Svečana premijera te sportske filmske priče zakazana je za 11. januar u Beogradu, a u debitantskom dugometražnom igranom filmu Ognjena Jankovića, muzičara iz rep grupe “Beogradski sindikat”, Kuzmanović tumači ulogu fudbalskog menadžera.

“Jedva čekam da pogledam film na premijeri. Ranije sam imao prilike da ispratim četvrtu montiranu verziju, koju mi je pokazao režiser. Mislim da ćemo sa tim filmom da napravimo jedan moderan kulturološki bum, jer je snimano po vrhunskim evropskim standardima. Već se mnogi stranci interesuju za taj film, da bude prikazan kod njih, iako još nije imao premijeru, to dovoljno govori”, pohvalio je glumac “Zlatnog dečka”.

“Naš 'Zlatni dečko' ima jako dobre odigrane uloge, svi glumci su bili sjajni, snimili smo film koji će na festivalima da oduva publiku, što i jeste zamisao projekta.”, siguran je Kuzmanović.

Glumac Denis Murić igra glavnu ulogu - talentovanog fudbalera sklonog porocima, a uz njega, osim Kuzmanovića kao menadžera, igraju i Petar Strugar, Ljubomir Bulajić, Jovana Gavrilović, Igor Benčina, Tihomir Tika Stanić i drugi.

Andrija Kuzmanović je ovih dana prisutan i na malim ekranima u TV seriji “Složna braća - The Next Ðeneration”, autora Dr Neleta Karajlića.

“Čini mi se da je serija veoma kvalitetna, a upravo takvi formati, sitkomi, moraju tako izgledati - vrlo skupo, da prebace bilo koju “rampu”, pogotovo kada je sve šaljivo. Ljudi lepo reaguju dok je prate, stižu mi pohvale sa mnogih strana, biće pravi hit”, izjavio je protagonista svih 12 epizoda serijala, nastavka originala “Složne braće” iz daleke 1995. godine.

“Smatram da su i komedija i drama veoma teške i zahtevne za glumca. Odnosno, nisu teške, jer za mene je gluma kao jedna velika igra, i uvek sam govorio ako prestanem da se igram u ovom poslu, da ću tada i prestati da se bavim glumom. Mislim da je to pošteno od svakog umetnika, stvaraoca, izvođača. Isti je princip, šablon i tema kod svih umetnika”, podvukao je Kuzmanović.

“Sve mi je podjednako važno - tragedija, komedija, drama, uživam u svim žanrovima. Kada je drama u pitanju, tada dolazi ozbiljnost, ali opet, i u humoru postoji doza toga, on mora biti ozbiljan. Komedija prvo mora biti dobro napisana, pa tek onda uspešno izvedena. Ja mogu da je odigram kao dramu, a ona je zapravo veoma komična, višeslojna”, smatra glumac.

Što se tiče matične kuće Kuzmanovića - Beogradskog dramskog pozorišta, Andriju gledamo u predstavi “Zelena čoja Montenegra” prema romanu Mome Kapora, u režiji Nikite Milivojevića.

Priznaje da se veoma uželeo pozorišta, i obećava da će ga u narednom periodu biti više, a on svom teatru vraća tako što je prisutan svugde na malim i velikim ekranima, i smatra da publika i dolazi da gleda onda popularne glumce uživo u pozorištu.

Neumorni umetnik stigao je da snimi i novi film “Planeta” u crnogorsko-srpskoj koprodukciji.

"U pitanju je tinejdžerska priča, ali ja tu ne igram tinejdžera, kako bi mnogi pomislili, već prvi put igram nekome oca. Približavam se 40. godini, tako da su krenule da me stižu i takve uloge", otkrio je Kuzmanović i dodao da, iako mu kažu da je i dalje mladolik, smatra da biologija pokazuje drugačije, te je svestan da ne može imati role klinaca, već više one srednjih godina.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Režiser "Crne svadbe“, Nemanja Ćipranić, o drugoj sezoni: Borba se nastavlja
Crna svadba

Intervju

12.12.2021. 06:05

Režiser "Crne svadbe“, Nemanja Ćipranić, o drugoj sezoni: Borba se nastavlja

Televizijska serija "Crna svadba“ je ustalasala javnost do te mere da se sada organizuju i turistička putovanja u one delove istočne Srbije za koje se smatra da čuvaju verovanja i rituale koji su obrađeni u seriji. Sam naziv popularnog serijala potiče upravo od takvog jednog starog vlaškog obreda, koji se nekada praktikovao.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
21.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve