Scena
16.07.2019. 23:10
R. E.

APSOLUTNI REKORDERI: Igra prestola dobila 32 nominacije za Emi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Poslednja sezone hit serije "Igra prestola" je došla i prošla, ali fama se ne stišava! Ova epsko-fantastična drama dobila je rekordne 32 nominacije za presrtižnu Emi nagradu.

Drugo mesto po broju nominacija, od ukupno njih 20, ima serija "The Marvelous Mrs. Maisel", dok je treće mesto pripalo seriji "Černobilj" sa čak 19 nominacija.

Najbolja serija, glumica, glumac...

"Igra prestola" dobila je nominacije za najbolju seriju, najbolju glumicu (Emilija Klark) i najboljeg glumca (Kit Harington), kao i za najbolje muške i ženske sporedne uloge (Piter Dinklidž, Nikolaj Koster-Valdu, Gvendolin Kristi, Lina Hidi, Sofi Tarner, Mejzi Vilijams).game

Zanimljivo je da nijedna serija do sada nije dobila toliko nominacija za jednu sezonu, kao i da je dosadašnji rekorder bila serija "NYPD Blue" (Njujorški plavci), koja je 1994. imala 26 nominacija.

Ukupno 161 nominacija do sada

Osim toga, posebni je kuriozitet da je do sada "Igra prestola" imala ukupni 161 nominaciju za Emi nagrade, da je osvojila čak 47 Emi nagrada (po čemu je takođe rekorder), ali i da je do sada i samo jedan glumac zapravo i osvojio Emi - Piter Dinklidž za najbolju sporednu mušku ulogu Tiriona Lanistera.

Ovogodišnja 71. dodela nagrada biće održana u septembru u Los Anđelesu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
22.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve