Scena
21.09.2021. 08:43
R.E.

Džon Čalis

BBC: Zašto Srbi toliko vole Bojsija iz "Mućki"

DŽon Čalis
Izvor: Shutterstock

Nedavno preminuli britanski glimac Džon Čalis, najpoznatiji po ulozi Bojsija u popularnoj seriji "Mućke" dobiće ulicu u Beogradu, čime će jedno mesto u srpskoj prestonici "uvek imati odjek Pekama", piše britanski BBC dodajući da je to najavio zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

"To je jedini način da se odužite čoveku koji je voleo našu zemlju i naš grad", rekao je Vesić posle vesti o smrti poznatog glumca, ne precizirajući tačnu lokaciju ulice.

Kako piše BBC, ljubav je bila više nego uzvraćena, jer serija "Samo ljubav i konji", prevedena kao "Mućke", ostaje kulturni fenomen u Srbiji i drugim zemljama nekadašnje Jugoslavije, gde je često emitovana i titlovana, što znači da su svi znali naslov i fraze na engleskom jeziku.

"Fizioterapeut Željko Ðekić često me je pozdravljao sa izrazom Lavli Džabli (Lovely Jubbl) u klinici u blokovima na Novom Beogradu koji ima arhitektonske sličnosti sa Pekamom u kome se dešava radnja serije, što je još jedan od razloga zbog kojeg ludorije braće Troter tako snažno ođekuju u Srbiji", piše u BBC tekstu.

"Mućke su moje detinjstvo. U spavaćoj sobi u kojoj smo moj brat i ja odrastali još uvek postoji uramljeni poster Del Boja, Rodnija i Bojsija. Del Boj je sanjar, a u Srbiji ima mnogo sanjara", rekao je Ðekić.

Zbog smrti čoveka koji je tumačio lik Bojsija još se u mnogima u Beogradu mešaju osećanja tuge i ljubavi, a jedna od njih je Dragana Pavlović koja za BBC kaže da joj je žao, te da je on bio neverovatan glumac i veliki čovek.

Trajna popularnost serije u regionu ponekad iznenadi i njene glumce, pa je tako Nikolas Lindharst, koji je glumio Rodnija Trotera rekao da se osećao "kao Kraljica" prilikom posete Crnoj Gori, jer su gosti jednog restorana ustajali i pozdravljali ga aplauzom.

Ipak, Čalis je stvorio možda najjače veze od svih glumaca, a njegove posete Beogradu prošle godine dovele su do snimanja dokumentarnog filma "Bojsi u Beogradu" u kome je prikazana ogroman broj ljudi koji je došao da ga pozdravi i da im se potpiše na knjigu.

Takođe, on je na društvenim mrežama redovno pisao lepo o Srbiji, a neposredno pred smrt dobio je počasno državljanstvo, piše BBC.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Del Boj i Marlin se oprostili od Bojsija
Mućke

Odlazak legende

19.09.2021. 19:43

Del Boj i Marlin se oprostili od Bojsija

Engleski glumac ser Dejvid Džejson, najpoznatiji po ulozi Del Boja u seriji "Mućke" uputio je saučešće porodici zbog smrti kolege Džona Čalisa i poručio da mu je teško da razmišlja o svetu bez njega.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve