Scena
14.11.2019. 18:18
V. M.

BINDŽOVANJE NA ŠPANSKOM: Netflix-ove hit serije, a koje nisu telenovele

casa-del-papel-fotke.jpg

Tokom opšte pomame za meksičkim telenovelama, puno ljudi se pravdalo da serije prati zato što se tako najlakše uči španski jezik. U međuvremenu, špansko govorno područje iznedrilo je puno dobrih serija i filmova, a Netflix je odlučio da da svoj doprinos.

Zato sledeći put kada krenete u pretraživanje Netflix-ovog blaga, umesto pretrage po žanrovima ili starosnim kategorijama, probajte pretragu po jezicima. Izaberite španski i uživajte...

La casa de Papel

Apsolutni Netflixov hit, "La casa de Papel" prati priču o grupi razboljnika koju je okupio genijalac "Profesor" koji planira da uradi nemoguće - opljačka Kraljevsku kovnicu novca u Madridu. Bez nasilja, bez žrtava, koristeći samo dobru strategiju, psihologiju, pažljivo planiranje.

https://www.youtube.com/watch?v=TFJwUwnShnA&feature=emb_title

Uprkos tome, seriji ne nedostaje napete akcione scene, drame... I to su samo pre dve sezone. U trećoj sezoni, koja je izašla u luju, oborila je globalne rekorde za striming. Ako je verovati glasinama koje kruže, četvrtu sezonu možemo očekivati u januaru 2020. godine.

House of Flovers

https://www.youtube.com/watch?v=BsveRzh4qTU

"House of Flovers" (Kuća cveća) je mračna, ali prijatna komedija, sa elemntima telenovele. U porodici de la Mora postoji toliko senki, tajni i melodrame da će vam se glava okretati. Svaki lik ima specifičnu ličnost, uključujući stariju sestru koja govori vrlo sporo, seksualno tačnog, ali nepoštenog bebinog brata, takmičarsku srednju sestru i roditelje koji neprestano pokušavaju da se usavrše. A svi igraju svoju ulogu u održavanju porodičnog posla - Kuće cveća.

Elite

https://www.youtube.com/watch?v=QNwhAdrdwp0

Bili ste ljubitelj serija "The Societi" i "Gossip Girl"? Onda ne smete da propustite "Elite". Ubistvo, ljubavni trouglovi, roditeljska svađa, ponašanje tinejdžera držaće vas zaintrigiranim, a druga sezona ovog Netflix-ovog hita stigla je u septembru...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
08.05.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve