Scena
05.05.2019. 14:00
D. A.

"Svi te vole

BIOGRAFIJA LEJDI GAGE: Knjiga postala hit i pre nego što je stigla u knjižare

treca-lady-gaga.jpg

"Svi te vole kad si mrtav", naziv je biografske knjige Stefani Džoan Andželine Đermanote, kako je pravo ime muzičke ikone

"Svi te vole kad si mrtav", naziv je biografske knjige Stefani Džoan Andželine Đermanote, kako je pravo ime muzičke ikone Lejdi Gage.

Knjiga je stigla u knjižare i sudeći po najavama, poznata muzičarka otkrila je detalje iz života pre nego što je postala popularna. U svom prvencu, pisala je i o svojoj "zavisničkoj prošlosti".

Komentarišući delove knjige, ona je izjavila da nikada nije imala loše detinjstvo, a sve stvari koje je želela da proba bili su deo njenje potrage za umetničkim putovanjem. Govoreći o lošim trenucima opisala je kao jedan od najstrašnijih doživljaja dan u njenom stanu u Njujorku kada je okružena ogledalima i kokainom ležala bez želje da bilo šta radi, osim da stvara muziku.

Rođena je 28. marta 1986. na Menhetnu, u katoličkoj porodici. Njeni roditelji su italijanskog porekla, ali ima i francusko-kanadske korene. Počela je da svira klavir sa četiri godine jer je njena majka insistirala na tome da postane kultivisana mlada dama. Roditelji su je hrabrili da se bavi muzikom i još kao tinejdžerka počela je da nastupa po lokalima.

Muzičarka je inače dobitnica priznanja Američke filmske akademije za najbolju originalnu pesmu, a na dodeli Oskara, Lejdi Gaga je pažnju privukla pesmom Shallow, koju je izvela sa Bredlijem Kuperom.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
5°C
14.04.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve