Scena
05.03.2024. 10:38
Promo

Lep vest

Cile Marinković predstavlja svoje "Putnice"

1
Izvor: Promo

Izložba "Putnice" premijerno predstavlja seriju najnovijih radova slikara Milana Cileta Marinkovića nastalih u poslednjih nekoliko godina.

Pored nove produkcije, izloženo je i nekoliko starijih ostvarenja koja do sada nisu bila izlagana, a povezana su sa idejom putovanja i putnika.

"Putnice" su odrednica i zajednički imenitelj većine izloženih radova i aktuelni su deo šire teme koja umetnika preokupira već više decenija, a to su prolaznici. Oni predstavljaju šarenoliku plejadu najrazličitijih likova, ljude koje umetnik sreće na putovanjima, u gradovima u kojima boravi, u prevozu, na ulici, u kafani, u prolazu.

Za izložbu su odabrani radovi koji predstavljaju uglavnom ženske pojedinačne ili grupne portrete. 

1
Izvor: Promo

Drugi deo izložbe, postavljen na donjem nivou Salona Muzeja grada Beograda, predstavlja crteže, akvarele, pastele i radove na papiru manjih dimenzija koji predstavljaju seriju likova, portreta, grupnih portreta, aktova, rađeni u širokom rasponu od kraja 20. veka i u prvim decenijama 21. veka.

Prepoznat i priznat od strane domaćih i stranih kritičara slikar Milan Cile Marinković sa pravom zauzima značajno mesto u savremenim tokovima evropske likovne scene, što potvrđuje i najnovija izložba u Salonu Muzeja grada Beograda.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
34°C
19.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve