Scena
04.05.2021. 14:16
R. E.

Od autora serije "Dark"

Da li ste spremni za "1899" - novu Netfliksovu seriju

serija 1899
Izvor: Screenshot Youtube

Ljubitelji ste misterija? Voleli ste seriju "Dark"? Uplašili ste se da uskoro nećete gledati ništa slično? Ne brinite, Netfliks je nedavno najavio da je u pripremi novi projekat pod imenom "1899" i prema prvim informacijama već obećava.

Za sada je poznato da će serija imati osam epizoda koju će pratiti misteriozne okolnosti tokom putovanja imigrantskog broda od Evrope do Njujorka.

Putnike svih porekla i nacionalnosti ujedinjuju nade i snovi o njihovoj budućnosti. Kada otkriju drugi brod na otvorenom moru njihovo putovanje postaje zagonetka nalik na košmar koja povezuje prošlost svakog putnika mrežom tajni.

Ono što je za sada, takođe, poznato jeste da će jednu od glavnih uloga tumačiti Emily Beecham.  

"Ono što nas je zaista povezalo s ovom idejom je koncept stvaranja istinski evropske predstave sa mešovitom glumačkom ekipom iz različitih zemalja. U njenom srcu je pitanje šta nas spaja, a šta deli. I kako strah može biti okidač za ovo drugo", istakla je svojevremeno glumica.

Specifičnost ove serije, u odnosu na već viđene slične projekte, ogledaće se u tome što će je krasiti višejezičnost, odnosno glumci sa seta će govoriti maternjim jezikom. Teško je reći da li bi ova kreativna odluka bila zamisliva pre pet ili više godina, ali serije poput "Dark" i filmovi poput "Parasite" otvorili su vrata za kvalitetan sadržaj koji nije rađen isključivo na engleskom jeziku. 

"Zaista je važno biti veran jeziku i kulturi. Nikada nismo želeli da imamo likove iz različitiv zemalja, a da svi govore engleski jezik. Želeli smo da istražimo ovo srce Evrope, odakle svi dolaze sa različitih područja i govore različitim jezicima, a jezik toliko definiše kulturu i vaše ponašanje", istakao je Jantje Friese jedan od kreatora serije. 

Iako je "1899" prvi put najavljena tokom 2018. godine u periodu evropske migrantske krize i dalje nije poznato kada će serija biti dostupna gledaocima. Neke prognoze govore da bi to moglo da bude sledeće, 2022. godine. 

Iako o seriji trenutno ne znamo mnogo, ono što uliva poverenje da će i ovaj Netfliksov projekat biti kvalitetan i gledan jeste što iza "1899" stoje reditelji Baran Bo Odar i Jantje Friese autori popularne serije "Dark". 

Kao prva nemačka serija na "Netfliksu", od trenutka kada je prva sezona emitovana 2017. godine, "Dark" je brzo stekao planetarnu popularnost. Serija je kompletno nemački proizvod, a o njenom kvalitetu govori i to da su čak i oni koji ne vole misterije i naučnu fantastiku priznali da kada je reč o zanatu, estetici i glumi "Dark" nadmašuje gotovo sve što je ranije dolazilo iz Nemačke. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Platforma "Netfliks" uvrstila na listu zemalja Kosovo
Netfliks

Rezultat peticije

28.04.2021. 16:34

Platforma "Netfliks" uvrstila na listu zemalja Kosovo

Platforma za gledanje filmova i serija "Netfliks" stavila je na listu zemalja koje mogu da registruju za praće njenih sadržaja Kosovo , što su mediji na albanskom preneli kao priznanje države Kosovo.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
16°C
01.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve