Scena
21.06.2019. 20:12
R.E./Foto:Filharmonija/Marko Đoković

DIZNIJEVA FANTAZIJA: Animirani koncert Beogradske filharmonije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Sve je spremno za Diznijevu "Fantaziju" uživo – besplatni koncert na otvorenom Beogradske filharmonije, zajedno sa šefom-dirigentom Gabrijelom Felcom, koji će se održati u nedelju 23. juna 2019. godine. Na tradicionalnom filharmonijskom pikniku na Ušću, publika će uživati u najlepšem animiranom spektaklu svih vremena uz čuvene numere klasične muzike koje će orkestar uživo izvoditi ispod velikog ekrana. Koncert počinje tačno u 20.30, a kapije za piknik će biti otvorene tri sata ranije.

Senzacionalna produkcija "Dizni Fantazija uživo" predstavlja kompilaciju originalnog filma Volta Diznija iz 1940. godine "Fantazija" i filma "Fantazija 2000", zvanično nikada prikazanog na našim prostorima. Tako će koncert otvoriti zvuci iz čuvene Pete simfonija L. van Betovena i to iz "Fantazije 2000", odmah za njom slede delovi iz originalnog Diznijevog filma uz "Pastoralnu simfoniju" istog kompozitora, segment iz "Krcka Oraščića" P. I. Čajkovskog i, posebna poslastica – "Mesečina" K. Debisija uz animiranu sekvencu koja je izostavljena iz originalne Fantazije 1940.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kao i do sada, muzički piknik se održava u novobeogradskom bloku 13, a ulazi na koncertnu lokaciju biće iz Ulice Ušće i Bulevara Nikole Tesle koji će biti zatvoren za saobraćaj. Pored centralnog, ogromnog ekrana, biće obezbeđena i dva bočna kako bi veliki broj publike koji se očekuje mogao da uživa u Diznijevom animiranom remek delu dok filharmoničari sviraju najlepše numere klasične muzike.

Filharmonija poziva publiku svih generacija, ne samo iz Srbije već iz regiona da dođe da uživa na besplatnom koncertu na otvorenom jer se Dizni fantazija uživo izvodi prvi put na našim prostorima, i to na mestu gde će se graditi nova zgrada Beogradske filharmonije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve