Scena
26.01.2023. 22:30
R. E.

26. februara

Džez spektakl: "Graz meets Belgrade" na Kolarcu

koncert, džez
Izvor: Shutterstock

Džez muzičari iz Graca nastupiće sa Big bendom Radio-televizije Srbije (RTS) na koncertu "Graz meets Belgrade" 28. februara od 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.

Na koncertu će nastupiti trombonista Luisa Bonile, koga je list Tajms proglasio 2011. i 2012. godine za najboljeg na svetu, a trenutno je profesor glavnog predmeta na Akademiji za džez u Gracu, navodi se u soapštenju Kolarca.

Šef odseka za džez pri Univerzitetu umetnosti u Gracu i profesor saksofona Zigi Fajgl će se na koncertu u Beogradu predstaviti kao dirigent Big benda RTS, dok će nastupati i klavirista Renato Kiko profesor džez improvizacije pri Univerzitetu za muziku u Gracu.

Big bendom RTS-a dirigovaće uz Fajgla naš džez trubač Stjepko Gut, koji je predavao dugi niz godina na Akademiji u Gracu, gde je jedan od njegovih studenata bio baš Kiko.

"Ovim koncertom Big bend RTS obeležava višedecenijsku vezu dva grada džeza: Graca, na čijoj je Akademiji za džez studirao veliki broj domaćih mladih muzičara od kojih su mnogi danas članovi ovog ansambla, i Beograda, kao jednog o najznačajnijih centara džeza u Evropi", kaže se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Stefan Milenković: Nemam strah od pomeranja granica
1

Intervju

03.06.2022. 10:00

Stefan Milenković: Nemam strah od pomeranja granica

Šta imaju zajedničko "Gile šampion“, pesma "Zabranjenog pušenja“ i "Labudovo jezero“ Čajkovskog? Šta spaja Betovena i "Tri ratna havera“? Odgovor je – Stefan Milenković i Dr Nele Karajlić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
28°C
14.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve