Scena
24.09.2021. 16:05
R.E.

Nova TV serija

E, ovako se čuva dedovina u Srbiji!

Dedovina
Izvor: RTS - promo

Šta će nam TV ekipa Milana Popovića (koji je postao popularan kao autor serijala "Zadnja kuća, Srbija“) u vreme pandemije ponuditi posle prošlog serijala prepunog slika napuštenih seoskih kuća i okućnica?

Logično - masovnu obnovu dedinih i bakinih kuća širom Srbije uz jasnu poruku serijala "Moja dedovina - nije kuća na prodaju!"

RTS će petkom uveče pokazivati kako izgleda kad se ujedine i slože braća, kumovi, sestre, komšije, kolege i prijatelji da pomognu da se obnovi nečija dedovina.

Radnja prve epizode se odigrava u selu Đurinac kod Svilajnca, gde jedan od najboljih mladih pesnika Balkana Stefan Lazarević, neće dopustiti da se sruši koliba pokojnog dede i za četiri dana će uz pomoć serijal "Moja dedovina" od napuštene kuće napraviti prvu umetničku dedovinu u Srbiji, a na kraju će seoskim atarima "zagrmeti“ zvuci koncerta u kojem će biti više od 10 muzičara!

Dedovina
Izvor: RTS - promo

Ovo je prva u nizu epizoda u kojima domaćini sa Milanom Popovićem pokušavaju ponekada nemoguće - da za samo nekoliko dana uz pomoć najbližih ljudi spasu dedovinu od propasti i daju joj novi sjaj.

Da li nas je pandemija naučila da dedovinu na selu ne bi trebalo ostaviti u parlogu, napuštenu, da se ruši i propada, jer će kad-tad zatrebati? Da li je pandemija korona virusa stvari odjednom okrenula u korist srpskog sela?

Dedovina
Izvor: RTS - promo

Od pre godinu i po počela je masovna potraga za vikendicama i kućama na selu, a surova istina bila je da su mnogi zapustili svoje dedovine i da bi im sada dobro došle u ovo neizvesno doba.

Ovaj atraktivni tv serijal će u 55 minuta svakog petka u 21h na RTS1 pokazati svu moć sloge i rada, jer sa malo novca će akteri ponekada činiti čuda bez obzira na to da li je napolju 40 stepeni ili grad i oluja prekidaju radove.  

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminuo jedan od omiljenih likova iz serija "Seks i grad"
Vili Garson

Vili Garson

22.09.2021. 10:13

Preminuo jedan od omiljenih likova iz serija "Seks i grad"

Glumac Vili Garson, poznat po ulozi Stenforda Blača u seriji "Seks i grad" preminuo je u 57. godini, saopštio je njegov sin ali nije otkrio uzrok smrti.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
04.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve