EGZIT 2018: LP otvara, Grejs Džons baca u trans, a David Geta zatvara festival

EGZIT 2018: LP otvara, Grejs Džons baca u trans, a David Geta zatvara festival


Egzit festival za nepunih nedelju dana 18. put otvora svoje kapije za još jedno nezaboravno festivalsko izdanje na Petrovaradinskoj tvrđavi, a na glavnoj bini od 12. do 15. jula pred publikom zvanično najboljeg evropskog festivala naći će se plejada legendarnih imena, hitmejkera i izvođača sa samih vrhova muzičkih top-lista.

Prvi put na glavnu binu Egzita sa svojim novim albumom dolaze legende domaćeg rokenrola „Bajaga i instruktori“, ali i „MAiKA“, „Naked“, „Multietnička atrakcija“, „Minilinija“, Erik Kasel i „The Frajle“, dok pojačanja na Addiko Fusion bini čine Krešo Bengalka, Nikola Vranjković, „Hevi Hipi Bejbi“, Marko Louis, „Ritam nereda“ i „Irie FM“!

Bajaga i Instruktori; Foto: Brian Rašić

Bajaga i Instruktori; Foto: Brian Rašić

Kao i prethodnih 17 izdanja, Egzit festival na svetski poznatoj Petrovaradinskoj tvrđavi biće mesto muzičkog hodočašća za posetioce iz preko 70 zemalja širom sveta. Jedna od najiščekivanijih na Egzitu, američka rok kantautorka Laura Pergolici, poznatija kao LP, otvoriće festival na Petrovaradinskoj tvrđavi, a DJ David Geta će ga zatvoriti.

Laura Pergolici

Laura Pergolici

Dejvid Geta

Dejvid Geta

Ovogodišnji Egzit svakako ne treba propustiti jer nam za svoj 18. rođendan predstavlja neke od najtraženijih svetskih zvezda kao što su: Migos, Grejs Džons, David Geta, Martin Gariks, Frenč Montana, Zigi Marli, Fiver Rej, ZHU, LP, Alis Merton, Nina Kravic, Riči Hotin, Adam Bejer b2b Ida Engberg, Maseo Pleks, Solomun, Ameli Lens, Ben Klok, Džozef Kaprijati, „Dog Eat Dog“, „Slaves“, „Idles“, Džek Džons, „My Baby“, Karl Krejg, „Tale of Us“, Gaj Gerber, Kolš, Sevdaliza, Helena Hauf, DJ Tennis, Danijel Ejveri, Rodhad, „Ofenbah“, „Disciples“, Burak Jeter, „Madball“, „Brujeria“, Mahmut Orhan, „Slapshot“, „Asphyx“, Bombers i mnoge druge.

Nina Kraviz; Foto: Paola Kudacki

Nina Kraviz; Foto: Paola Kudacki

Na Egzit dolazi i pomenuti reper Frenč Montana, muzičar iz Bronksa, vlasnik albuma i singlova sa vrha američke top-liste i osvajač tri prestižne BET nagrade, uz tri Gremi i dve Bilbord nominacije. Na glavnoj bini će u petak, 13. jula, nastupiti ZHU i amsterdamski bluz-fank bend „My Baby“. U isto vreme na MTS Dance areni će nastupiti italijanski di-džej maestro Džozef Kaprijati, Danac Kolš, prva dama berlinske elektronske scene Dana Ruh i banjalučko-sarajevski dvojac „Afer Afair“.

Frenč Montana

Frenč Montana

Na Arenu dolazi i britanski trio „Disciples“. Na Petrovaradinskoj tvrđavi 14. jula naći će se i Grejs Džons, jedna od najprepoznatljivijih ličnosti na svetu. Vodeći didžej na planeti Martin Gariks takođe stiže na festival u Novom Sadu na vrhuncu karijere, i nastupom na glavnoj bini zatvoriće ovogodišnji Egzit u nedelju, 15. jula. Tako će na glavnoj bini Egzita nastupiti dvojica najpopularnijih svetskih didžejeva, što će ove godine biti slučaj samo na Egzitu i belgijskom festivalu Tomorrowland. Trenutno su popularna njihova dva zajednička hit singla „Like I Do“ i „So Far Away“, a svetski mediji pišu da se sprema i treća saradnja, čija će premijera možda biti upravo na tvrđavi.

Grejs Džons; Foto: Andrea Klarin

Grejs Džons; Foto: Andrea Klarin

Kada je reč o domaćim izvođačima, u četvrtak, 12. jula, kao poseban uvod u nastup dugoiščekivane LP, nastupiće popularne „The Frajle“, dok će čast da otvore glavnu binu sledećeg dana, 13. jula, imati jedinstveni dab-tehno sastav „Minilinija“, supergrupa sačinjena od proslavljenih predstavnika domaće scene Dejana Vučetića Vuče iz sastava „Darkwood Dub“, Vladimira Đorđevića iz „Lira Vege“, DJ Rahmaneeja i Borisa Mladenovića iz „Jarbola“. Istog dana, u petak, pred nastup rege kralja Zigija Marlija, publiku će razigrati „MAiKA“, fenomen balkanske scene koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, pa ni poznati bend „Gogol Bordello“, s kojim je energični sastav predvođen Idom Prester nedavno išao na zajedničku turneju.

Minilinija; Foto: Goranka Matić

Minilinija; Foto: Goranka Matić

Završnicu tog dana prirediće beogradski di-džej i producent Erik Kasel, koga podržavaju zvučna imena elektronske scene kao što su Hardvel i Afrodžek! Za početak groznice subotnje večeri 14. jula biće zadužen hevi rok dvojac „Multietnička atrakcija“, dok će pred nastup apsolutne ikone Grejs Džons publika uglas pevati hitove legendi čije je ime neraskidivo vezano za rok ovih prostora, sastava „Bajaga i instruktori“! Poslednjeg dana festivala, 15. jula, prvi taktovi koji će se čuti s glavne bine biće obojeni džez i fank zvukom beogradskog benda „Naked“.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte Vaš komentar