Entoni Hopkins GLUMIO JE NIKSONA, HIČKOKA, HANIBAL LEKTORA… A sada je papa

Entoni Hopkins GLUMIO JE NIKSONA, HIČKOKA, HANIBAL LEKTORA… A sada je papa

EPA-EFE/CARLO FERRARO


Pre nekoliko dana izašao je zvanični trejler za film “Dvojica papa” (“The Two Popes”) u kojem glavne uloge tumače Enthoni Hopkins i Džonatan Prajsom. Film je režirao oskarovac Fernando Meirelles, a priča prati jedan od najdramatičnijih prenosa moći u poslednjih 2000 godina.

Naime, radnja prati papu Franju (Džonatan Prajs) koji 2012. godine, frustriran smerom u kojem se Katolička crkva kreće, traži dozvolu za penzionisanje od tadašnjeg pape Benedikta. Umesto toga papa Benedikt, suočen sa skandalom, poziva svog najoštrijeg kritičara i budućeg naslednika u Rim kako bi mu otkrio tajnu koja bi mogla poljuljati temelje Katoličke crkve. Iza vatikanskih zidina tako počinje borba između tradicije i napretka, krivica i opraštanja, dok se ova dva različita čoveka suočavaju s vlastitom prošlošću kako bi pronašli zajednički jezik i budućnost za vernike.

Povezane vesti – JESEN U BIOSKOPIMA: Čekaju nas “Ajvar”, “Pijavice”, “Ekipa”…

Film prikazuje današnjeg papu Franju (Jonathan Pryce) koji 2012. godine, frustriran smjerom u kojem se Crkva kreće, traži dozvolu za umirovljenje od tadašnjeg pape Benedikta.

 

Film je premijerno prikazan 31. avgusta na Telluride Film Festivalu u Torontu, a u odabrane bioskope u Velikoj Britaniji i SAD-u trebao bi stići krajem novembra, dok je na Netflixu najavljena je za 20. decembar.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar