EVROVIZIJA Holanđanina balada odvela do pobede

EVROVIZIJA Holanđanina balada odvela do pobede


Predstavnik Holandije Dankan Lorens pobedio je 25 drugih takmičara u finalu 64. nadmetanja za Pesmu Evrovizije održanom sinoć u Tel Avivu, u Izraelu. On je bio jedan od favorita, a pevao je tužnu baladu “Arkada”. To je prvi put da je Holandija osvojila prvo mesto na ovom takmičenju od 70-tih godina prošlog veka.

Ovaj talentovani mladić je karijeru započeo veoma još kao tinejdžer, dok je pohađao Rok akademiju u Tilburgu. 2014. godine prijavio se za učešće na holandskom takmičenju muzičkog talent šou-programa “The Voice”.

 

Nedeljama pre samog finala Lorens je važio za glavnog favorita, a osim pesmom “Arkada”, pažnju na sebe je skrenuo i na pres-konferenciji kada je prvi put javno priznao da je biseksualac.

“Pre nego što sam se proslavio bio sam samo dečak koji je komponovao pesme u svojoj sobi, a šansa da se predstavim na ovako važnoj platformi znači mi tako mnogo. Ovde mogu da se predstavim, ne samo kao umetnik, nego i kao ljudsko biće. Ja sam mnogo više od umetnika. Ja sam čovek, biseksualac, muzčar, neko ko stoji iza svojih reči. Ponosan sam na samoga sebe jer sam dobio šansu da pokažem ko sam i šta sam”, rekao je tom prilikom Dankan.

Predstavnica Srbije Nevena Božović zauzela je 17. mesto. Drugo mesto je zauzela Italija, treća je Rusija, a četvrta Švajcarska, kako je saopšteno rano jutros nakon prebrojavanja glasova žirija i publike.

U finalu takmičenja gostovala je pop ikona Madona. Ona je otpela svoj hit iz 1989. godine “Like a Prayer” i ekskluzivno novi singl “Future” s američkim reperom Kuavom (Quavo). U nadmetanju su učestvovali predstavnici 41 zemlje. Pevač Kobi Marimi koji je predstavljao Izrael, prošlogodišnjeg pobednika, zauzeo je 23. mesto.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar