Scena
18.01.2023. 18:45
Beta

Prestižna nagrada

Evo kome će biti dodeljen Beogradski pobednik na FEST-u

1
Izvor: fest.rs

Prestižna nagrada "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti, na 51. FEST-u, biće uručen reditelju Lordanu Zafranoviću i producentu Dobrivoju Tanasijeviću - Den Tani, saopštio je taj filmski festival koji će se održati od 24. februara do 5. marta u Beogradu.

U obrazloženju piše da je Zafranović "jedan od najznačajnijih reditelja sa ovih prostora" koji je nedavno obeležio 60 godina karijere i autor važnih igranih i dokumentarnih ostvarenja, među kojima "Okupacija u 26 slika", "Pad Italije", "Večernja zvona", a u toku je i snimanje njegovog novog filma "Zlatni rez 42 - djeca Kozare".

Filmski producent, Dobrivoje Tanasijević - Den Tana, poznat je po ostvarenjima "Kičma" Vlatka Gilića, "Poseban tretman" u kojem nagradu na Filmskom festivalu u Kanu dobila Milena Dravić, i filmu "Suton" koji je takođe režirao Goran Paskaljević, a u kojem je igrao "jedini srpski oskarovac", Amerikanac Karl Malden.

Nagrada "Beogradski pobednik" ustanovljena je 2014. godine, a prvi dobitnici su bili Milena Dravić i reditelj Aleksandar Sokurov.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zafranović predstavio patrijarhu Porfiriju novi scenario za film o Jasenovcu
lordan-zafranovic-10.jpg

"Deca Kozare"

14.09.2021. 20:28

Zafranović predstavio patrijarhu Porfiriju novi scenario za film o Jasenovcu

Patrijarh SPC Porfirije objavio je na Instagramu da je njemu i ministarki kulture Maji Gojković reditelj Lordan Zafranović predstavio novu verziju scenarija za film o stradanju u logoru Jasenovac, a koji je rađen na osnovu teksta Arsena Diklića "Deca Kozare".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
30.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve