FILM “DVOJICA PAPA”: Hopkins i Prajs igraju uloge za Oskara, kaže kritika

FILM “DVOJICA PAPA”: Hopkins i Prajs igraju uloge za Oskara, kaže kritika

foto: Imdb


Film “Dvojica papa” u Netflixovoj produkciji prikazuje niz fiktivnih, odlučnih i srčanih razgovora konzervativnog i strogog papa Benedikta i njegova harizmatičnog naslednika Franje. Pape u filmu tumače dve glumačke legende, Entoni Hopkins je Benedikt, a Džonatan Prajs je Franja.

“Na početku filma Benedikt mi je bio “zli papa”, a Franjo dobri. Međutim, kako je film napredovao a ja učio više o obojici muškaraca i moj stav je počeo da se menja. Pročitao sam nešto od onoga što je Benedikt napisao i pogledao neke od njegovih propovedi. Zanimljiv je”, rekao je Miereles u razgovoru za AFP o Benediktu, dodajući da su mediji stvorili njegov “naci” imidž.

“A zapravo nije bitno drugačiji od Franje”, ocenjuje reditelj.

foto: imdb

foto: imdb

Dvojica papa na velikom ekranu uspevaju da premoste razlike i povežu se preko strasti sviranja klavira i fudbala.

Kritičari film, koji će se pojaviti u ograničenom broju američkih bioskopa 27. novembra, a koji će Netflix emitovati 20. decembra. već ocenjuju visokom ocenom i smatraju da ovo ostvarenje ima oskarovski potencijal.

Scenario potpisuje Novozelanđanin Entoni Mekkarten, čija su poslednja tri filma “Teorija svega”, “Prelomni trenutak” i “Boemska rapsodija” dobila Oskare za glavnu mušku ulogu.

foto: imdb

foto: imdb

Mekkarten smatra da su u “Dvojici papa” Hopkins i Prajs odigrali uloge karijere.

“Mislim da ne bi bilo prikladnijeg dobitnika od nekoga od njih dvojice”, kazao je scenarista.

Projekat je pred reditelja postavio mnoge izazove, uključujući brojne dijaloge. zato su se smišljale brojne stvari, sitnice, kako bi radnja izgledala življe. Pa tako u jednom trenutku pape naručuju picu u Sikstinsku kapelu.

Budući da ekipa filma nije imala pristup Vatikanu, napravljena je detaljna replika slavne lokacije.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar