Scena
05.07.2023. 13:54
Promo

"Nevini"

Nov film u bioskopima, dobitnik vredne nagrade

1
Izvor: Promo / https://collectif-dr.com / Emmanuelle Firman

Film "Nevini" koji je osvojio Cesar nagradu, francuski pandan nagardi Oskar za najbolji originalni scenario, a glumici Noemi Merlan doneo istu nagradu za najbolju sporednu ulogu naći će se od 6. jula, na velikom platnu domaćih bioskopa.

Popularni francuski reditelj, scenarista i glumac Luj Garel iznosi donekle autobiografsku priču

O filmu reditelj Luj Garel (Louis Garrel) navodi:

"Odmah u početku imali smo ideju o majci koja se udaje u zatvoru. To je majka koja, zbog ljubavi, unosi intrigantni element u poprilično “normalnu” porodicu koja se strogo pridržavala zakona. I tu dolazi do konflikta." 

Priča prati Abel koji poludi kada sazna da se njegova šezdesetogodišnja majka Silvi sprema da se uda za čoveka koji je u zatvoru. Uz pomoć svoje najbolje prijateljice Klemans, on čini sve kako bi je zaštitio, a ali susret sa Mišelom, njegovim novim očuhom, nudi neku novu perspektivu.

Ekspres i MegaComFilm vam poklanjaju besplatne ulaznice za petak 7. jul od 19:45h u MTS dvorani u Beogradu.
 
Ostavite svoj komentar ispod ove objave na Ekspres Facebook profilu - najbržih troje će dobiti po dve ulaznice!
 

Film je donekle inspiriran pričom o Garelovoj majci Brižit Si (Brigitte Sy) koja je držala radionice u zatvorima u Francuskoj i 2010. godine snimila svoj prvi dugometražni film “Free Hands” na temu gde se njen lik zaljubljuje u zatvorenika i udaje se za njega. S takvom sličnom scenom započinje i film Nevini.

"Priča o tom braku je iz perspektive sina. Međutim, kad se moja majka udala u zatvoru, meni je bilo 18 godina i nisam prisustvovao ceremoniji. Na neki način ovim filmom to ispravljam - upadam na njeno venčanje. Početna tačka je stvarna priča o mojoj majci: ona se udala u zatvoru, a ja sam se slagao s očuhom koji mi je otvorio vrata sveta kojeg do tada nisam poznavao."

 

1
Izvor: Promo/https://collectif-dr.com / Emmanuelle Firman

Jednu od uloga tumači i popularna francuska glumica Noemi Merlan (Noémie Merlant) koja je nakon filma “Pariz: Ljubavna priča” iz 2021. privukla rediteljevu pažnju, a za ulogu u filmu "Nevini" ovenčana je nagradom Cesar za najbolju sporednu ulogu.

Luj Garel je francuski glumac i reditelj koji je pažnju na sebe skrenuo filmom "Sanjari" reditelja Bernarda Bertolučija. Od tada je glumio u mnogim ostvarenjima, uključujući i Svakodnevne ljubavi (2005) u režiji njegovog oca Filipa Garela.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preporuka za čitanje
knjiga, poezija

Slavenka Drakulić

28.06.2023. 22:10

Preporuka za čitanje

Slavenka Drakulić, novinarka i spisateljica, rođena je u Rijeci 1949. Objavljuje knjige na hrvatskom i engleskom, a neke su prevedene na više od dvadeset jezika.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
35°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve