Scena
30.08.2023. 02:05
R. E.

Tandem Skot-Finiks

Stiže "Napoleon": Novi pogled na nagli uspon i strmoglavi pad imperatora

1
Izvor: Shutterstock

Nešto manje od tri meseca deli nas od svetske premijere dugo iščekivanog filma "Napoleon".

O tom filmu glasno se priča od početka snimanja, budući da su na još jednom grandioznom projektu ponovo sarađivali Hoakin Finiks i Ridli Skot, tandem koji je radio i na čuvenom "Gladijatoru".

Skot je otkrio da je dugo planirao film o čuvenom voskovođi.

"Napoleon je čovek kojim sam oduvek bio fasciniran. Pojavio se niotkuda, da vlada svime, ali sve to vreme je vodio romantični rat sa suprugom koja je bila sklona preljubama. Osvajao je svet, pokušavajući da pridobije njenu ljubav. Kako u tome nije uspevao, osvajao je svet samo da bi je uništio", poručio je Skot.

Oskarovac Hoakin Finiks takođe je bio na velikom iskušenju da u istorijskoj akcionoj epskoj drami prikaže što vernije vrtoglavi uspon i strmoglavi pad francuskog imperatora Napoleona Bonaparte, oslikan kroz prizmu njegovog odnosa sa jedinom ženom koju je voleo – čuvenom Žozefinom, koju glumi Vanesi Kirbi, poznata po filmu "Pieces of a Woman".

Skot je izjavio da je film centriran u odnosu na Hoakinovu interpretaciju Napoleonovog lika, zbog čega mu je dao slobodu da tokom samog snimanja menja scenario kada bi se osetio "nelagodno" u liku koji tumači.

Film prikazuje i dinamične scene borbe, tačnije šest bitaka, kroz koje se može videti Napoleonova vojna i taktička genijalnost.

Ovako je govorio Napoleon

Konzul, car i izgnanik

Napoleon

Konzul, car i izgnanik

18.05.2021. 07:05

Ovako je govorio Napoleon

Video

Scenario za film napisao je Dejvid Skarpa, koji je s Ridlijem Skotom radio na filmu "All the Money in the World" iz 2017. godine, a izvršni producenti su Rejmond Kirk, Ejdan Eliot i Majkl Prus.

Najava čuvenog magazina "Rolingston" u kojoj se kaže "Hoakin Finiks kao Napoleon Bonaparta ne može da omane" možda je najbolja preporuka za ovaj film, čija je premijera zakazana za 22. novembar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Od "Ferarija“ do "Napoleona“ – šta nas sve čeka do kraja 2023. godine
Film, televizija, kokice

Filmovi

26.08.2023. 21:05

Od "Ferarija“ do "Napoleona“ – šta nas sve čeka do kraja 2023. godine

Leto polako, ali sigurno prolazi, u Holivudu se štrajkuje, a u bioskope dolaze filmovi koji su završeni pre prekida posla i dizanja transparenata. Leto su obeležile premijere dva blokbastera u isto vreme, a dobili smo i novu "Nemoguću misiju“ i "Indijanu Džonsa“.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
36°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve