Scena
24.11.2021. 17:49
Tanjug

Memorijalni skup

Fondacija "Marina" Tucaković za borbu protiv raka (FOTO)

skup
Izvor: FOTO TANJUG / JADRANKA ILIC

Na memorijalnom skupu povodom nedavne smrti stihopisca Marine Tucaković u sredu u Skupštini grada Beograda, njen sin Milan Radulović Laća najavio je da je u planu osnivanje Fondacije "Marina Tucaković" koja će se baviti borbom protiv karcinoma dojke.

Radulović je rekao da je Tucaković (1953-2021) "obezbedila sebi večnost svojim radom i neće biti zaboravljena", ali da bi trebalo da bude upamćena i njena trogodišnja borba sa opakom bolešću.

"Majka nikad nije davala veliki značaj kako će se njena dela tretirati u budućnosti, prosto je radila. Mojoj majci su bili bitni ljudi koji su je okruživali, sa kojima je radila, njena porodica. Sada je na nama da od cele zaostavštine napravimo nešto lepo i društveno korisno", istakao je Radulović.

Pevačica Ana Bekuta je istakla da je njoj Tucaković "promenila i ulepšala život", da zbog nje ima hitove i publiku koja joj veruje, i karijeru koja ne bi bila "takva kakva jest da Marinu Bog nije obradio onakvim talentom".

"Zbog nje sam ono što jesam kao pevačica. Marine bi sigurno bez mene bilo, mene bez nje ne bi. Marina je poznavala ljudsku dušu u tančine i počastvovana sam što je tako dobro poznavala i moju", rekla je Bekuta.

Pevačica je istakla i uticaj, na skupu prisutnog, Marininog supruga Aleksandra Radulovića Fute na njeno stvaralaštvo jer je "najlepše stihove napisala upravo na njegovu muziku".

"Pesme koje je napisala Marina savršeno poznavajući dušu svakog pevača i pevačice, koji su kod nje dolazili kao kod psihologa i doktora, nemoguće je platiti novcem. Sve moje kolege i ja smo kod Marine Tucaković išli po svoju budućnost", rekla je Bekuta.

Tucaković se tri godina borila sa teškom bolešću, da bi preminula 19. septembra 2021. godine pošto je prethodno bila hospitalizovana zbog Kovid-19.

Umesto komemoracije priređen je memorijalnom skupu u Skupštini grada, kome su prisustvovali, pored supruga i sina, i brojni muzičari, javne ličnosti i novinari.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Preminula Marina Tucaković
Sveće

Tužna vest

19.09.2021. 21:40

Preminula Marina Tucaković

Marina Tucaković, najpoznatiji tekstopisac u regionu, preminula je u 67. godini nakon duge i teške bolesti.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve