GALERIJE FLU: Izložba Leke Mladenovića

GALERIJE FLU: Izložba Leke Mladenovića


“Najveći hitovi i promašaji  – 30 godina umetničke grafike”, naziv je izložbe autora Aleksandra Leke Mladenovića koja će od petka 13. novembra moći da se vidi u galerijama FLU.

Zavera Teorije (Conspiracy of Theory) Logo, sito štampa, 2018

Prema rečima autora, izložba je njegov stav o umetnosti grafike, ali i o umetnosti uopšte od romantičarskog poimanja umetnosti kao vrha lestvice ljudskog delanja, do ponora besmisla i natrag jer, kako kaže, umetnik mora da hoda duž te opasne ivice koja deli smisao i besmisao, preuzimajući rizik koji ga razlikuje od kreativno „smrtnog“ sveta.

Povezane vestiINTERVJU Aleksandar – Leka Mladenović: Pank je mrtav, živeo pank

CoT-Oni,-po-Anastasu-Jovanovicu, akrilik i pecat stampa na platnu, 2020

Postavka i monografski katalog obuhvataju osam ciklusa lične grafičke umetničke agende koji se hronološki prepliću. Grafike, digitalne i hibridne grafike su svrstane u serije: Rani radovi, U potrazi za Limijerima, Štampane stvari, Rani pank i hibridna grafika, Pank portreti dinastije Obrenović, VikLeka, Zavera teorije i Veliki tiraž.

EASTERN-EUROPEANS-VERSION-2

29-godina,-akvatinta,-bakropis, 2013

Eseje u monografiji potpisuju Ričard Nojs, Prof. Dr Branko Raković, Ljiljana Ćinkul, Bojana Burić, Petar Peca Popović, Prof. Dr Kejt Granžuan, Prof. Dr Magdalena Boguslavska i A.M.Leka.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar