Scena
09.02.2024. 02:05
Promo

Gipsy Kings

Spremite se za đuskanje - stižu nam kraljevi salse i flamenka!

1
Izvor: Promo

Kraljevi salse i flamenka, legendarni Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo, u sklopu velike svetske turneje pod nazivom “Generation tour” na kojem prezentuju "Renaissance" album, 21. novembra stižu u mts Dvoranu.

Gipsi Kings specifičan su bend koji kombinuje rumbu, flamenko, salsu i tradicionalnu romsku muziku sa pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj.

Tonino Baliardo je jedan od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali pre svega virtuoz na gitari i svetski poznat kompozitor. Komponovao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a komponuje i filmsku muziku.

Ovi neprikosnoveni majstori flamenka i romske muzike, koje čini deset talentovanih muzičara, prodali su više od 20 miliona albuma širom sveta. Objavili su 15 studijskih albuma. Za nagradu Gremi nominovana su tri albuma, od kojih je album “Savor Flamenco” dobio ovu prestižnu nagradu 2014. godine u kategoriji najbolje svetske muzike.

U svojoj 45-godišnjoj karijeri nagrađivani su brojnim zlatnim, platinastim i dijamantskim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo dobio platinastu ploču za duet sa Takagi Ketrom i trostruku platinastu ploču sa Ingobernablom za duet sa Tanganom.

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta. Na njihovim koncertima, koji su naišli na neverovatno odlične kritike, nalaze se svi veliki hitovi kao što su Bamboleo, Djobi, Djobi, Volare… a sa pesmama sa novog albuma Renaissance njihov nastup je remek delo čiste zabave.

Karte su u prodaji preko sistema tickets.rs ii na biltarnici mts dvorane. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
38°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve