GRAD ZABORAVLJENIH ILUZIJA: Beograd očima slikara Milenka Mihajlovića

GRAD ZABORAVLJENIH ILUZIJA: Beograd očima slikara Milenka  Mihajlovića

FOTO: Milenko Mihajlović


Izložba”Već viđeno” akademskog slikara Milenka Mihajlovića u beogradskoj galeriji “Progres” bila je prilika da posetioci prethodnih dana vide dela jednog od slikara takozvanog srpskog ekspresionizma.

FOTO: Milenko  Mihajlović

FOTO: Milenko Mihajlović

Magistar slikarstva Milenko Mihajlović  inspiraciju pronalazi u celom     Beogradu. A duhovno plave, ljubičaste, žute boje i prosveteljenje za stvaralaštvo traži u Hilandaru. On svoj grad Beograd, u kojem je rođen oslikava ceo život. Očaran je Terazijama, pogledom na Beograd sa reke,  detaljima starog i novog grada koji u njemu bude nove ideje koje, prema njegovim tvrdnjama, nije tako lako pronaći i složiti u jedno umetničko delo.Publika ga prepoznaje po krajnje ličnom doživljaju grada koji ni po čemu ne podseća na već viđene pejzaže. Njegov Beograd je mesto snoviđenja reka, kuća,ulica koje prepoznajemo po sećanjima ljudi koji su nekad živeli u njemu i bez pretenzija da ga učini lepšim nego što on zaista jeste.

 FOTO: Milenko  Mihajlović

FOTO: Milenko Mihajlović

Mihajlović je diplomirao i magistrirao na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu,počasni je član ULUPUDS-a i ULUS-a i već dvadeset godina izlaže.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar