Scena
09.12.2022. 08:05
R. E.

Da li ste gledali?

Dokumentarac "Hari i Megan" - ekskluziva ili već viđeno?

Hari i Megan 8.12.2022.
Izvor: ANP / SEM VAN DER WAL

Prve tri epizode dugo očekivane dokumentarne serije "Hari i Megan" objavljene su na Netflixu u četvrtak.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa govorili su o problemima sa kojima su se susretali dok su bili deo britanske kraljevske porodice, kao i o turbulentnom periodu nakon što su odstupili sa dužnosti i preselili se u Sjedinjene države.

U dokumentarcu par otkriva da niko iz Bakingemske palate nije reagovao na rasističke tekstove o Megan, objavljivane u britanskoj štampi.

"Iz Palate su nas upućivali da ništa ne komentarišemo. Pojedini članovi porodice su govorili 'moja supruga je morala da prođe kroz istu situaciju, pa zašto bi tvojoj to bilo olakšano. Zašto bi ona imala poseban tretman? Zašto bi nju trebalo da zaštitimo?'

Ja sam im objašnjavao da postoji velika razlika, jer je u priči i pitanje Meganinog porekla, odnosno rase", ispričao je Hari i dodao da je veoma ponosan što njihova deca imaju roditelje koji su različite rase i da zbog toga želi da "stvori bolji svet za njih".

Par je otkrio i kako je teklo upoznavanje Megan sa njegovom porodicom, a vojvotkinja od Saseksa je rekla da ju je veoma iznenadilo što su se formalnosti, koje su obavezne kada se članovi kraljevske porodice pojavljuju u javnosti, prenosile i na privatan život.

"Kada su Kejt i Vilijam prvi put došli kod nas na večeru, ja sam bila bosa i u pocepanim farmerkama i oboje sam ih zagrlila. Nisam znala da je to neprimereno. Brzo sam shvatila da se formalno ponašanje od mene očekuje i kada nas javnost ne posmatra", kaže Megan.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su osvrnuli i na početak svoje veze, a Hari je istakao da je Megan žrtvovala sve zbog njega. "Ostala je bez slobode koju je imala, kada je postala deo mog sveta. Ubrzo sam ja bio taj koji je morao da žrtvuje sve kako bi postao deo njenog sveta".

"Moj posao je zaštitim svoju porodicu i zabrinut sam zbog velike količine mržnje usmerene protiv moje supruge u protekle tri godine", rekao je Hari i dodao da je njegova dužnost da priča o eksploataciji i podmićivanju koje je prisutni u medijima.

Megan se nadovezala i rekla da koliko god se trudila i koliko se dobro ponašala, mediji su tražili način da je "unište".

Vojvoda od Saseksa je govorio i o tome koliko ga Megan podseća na princezu Dajanu.

"Megan je veoma slična mojoj majci. Ima isti nivo empatije, istu vrstu samopouzdanja i istu toplinu."

Par je u dokumentarcu otkrio i da su se upoznali preko Instagrama. Hari je ispričao da je slučajno naišao na jedan video koji je Megan snimila sa njihovim zajedničkim prijateljem i da je odatle sve krenulo.

Princ se osvrnuo i na skandal iz mladosti kada je na kostimiranoj zabavi obukao nacističku uniformu i nazvao to "najvećom greškom" koju je ikada napravio. "Bilo me je sramota nakon što su te fotografije objavljene, ali naučio sam mnogo iz svojih grešaka."

Sve u svemu - "tresla se gora, rodio se miš". Čini se da su najave o "skandaloznim istinama koje će Megan i Hari otkriti" ipak bile preterane, jer iz prve tri epizode nismo saznali ništa toliko šokantno, a većina optužbi koje su iznete, par je već otkrio u intervjuu koji su dali Opri Vinfri prošle godine.

Ostaje da vidimo da li su producenti sačuvali pikanterije za drugi deo serije. Naredne tri epizode biće dostupne na Netflixu od 15. decembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Skandali britanske kraljevske porodice za koje, možda, niste čuli
Britanska kraljevska porodica

Mnogi su zataškani

15.10.2022. 16:20

Skandali britanske kraljevske porodice za koje, možda, niste čuli

Kada su Megan Markl i princ Hari "zaratili" sa drugim članovima britanske kraljevske porodice, javnost je bila šokirana, a interesovanje za "Megzit" još uvek ne jenjava.
Close
Vremenska prognoza
light rain
25°C
20.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve