Scena
10.03.2016. 09:27
ekspres

I Darko Rundek u filmu o Vladi Divljanu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

 Domumentarac o Divljanu “Nebeska tema” scenariste i reditelja Mladena Matičevića čije snimanje počinje polovinom aprila je filmska posveta najvoljenijem "Idolu"

Učešće u filmu o Vladi Divljanu “Nebeska tema” Mladena Matičevića potvrdili su Darko Rundek i pijanista Aleksandar Šandorov. Pored njih o najvoljenijem "Idolu" u dokumentacu će govoriti i vođa "Ljetno kino banda" Mladen Juričić, "Darkwood Dub" i novinar Peca Popović.

- Počašćen sam pozivom da sudjelujem u filmu, kojem je namjera da izrazi našu ljubav, poštovanje i zahvalnost prema Vladi Divljanu", veli Rundek.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Darko Rundek

I Aleksandar Šandorov, koji je zajedno sa Vladom snimio album “Tajni život A. P. Šandorova”, član grupa "Old Stars band" i "Nevladina organizacija" koje su pratile Vladu Divljana, i bliski Vladin prijatelj, ponosan što ću učestvovati nastajanju “Nebeske teme”:

- Osećam i veliku odgovornost jer ću biti deo ostvarenja koje je posvećeno velikanu naše muzike, rekao je Šandorov.

vođa "Ljetno kino banda" Mladen Juričić sa kojim je Vlada objavio “Četiri godišnja doba” kaže:
- Svi koji nesto radimo u čast Vlade Divljana, činimo to zbog njega ali i zbog nas samih. Pripremajući se za film 'Nebeska tema' i za 'Koncert u čast najvećeg gospodina rock'n'rolla' u stalnoj sam vezi s Vladom, vrlo slično kao kad smo zajedno svirali, jedina razlika je sto nam mail i viber više ne trebaju. Opčinio nas je muzikom na zemlji, sada je na redu nebeski film, smatra Juričić.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Vlada Divljan i Mladen Juričić

Scenarista i reditelj filma Matičević, koji je radio i film o Arsenu Dediću “Moj zanat”, o novom projektu kaže da će "Nebeska tema" biti filmska posveta jednom od najvećih heroja njegove mladosti:

- Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada”, ističe Matičević.
Snimanje filma počinje polovinom aprila ove godine, a premijera je planirana za jesen 2016.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
22°C
03.06.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve