Scena
17.05.2019. 20:27
R.E./Foto:HBO

IGRA PRESTOLA: A šta ako je Arja već mrtva?

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Moglo bi se reći da je Arja Stark pretrpela najveću transformaciju tokom proteklih osam sezona Igre prestola. Kada je serija počela, bila je mlada devojka koja je očajnički želela da se igra sa mačevima i samostrelima, odbijajući da šije sa drugim ženama iz "Vinterfella". Osam sezona kasnije ona je neustrašivi ubica, toliko spretna da je ubila čak i Noćnog kralja.

Dok se približavamo finalnoj epizodi završne sezone, mnogi fanovi misle da je Arja zapravo princ koji je obećan i da će ona biti ta koja će ubiti Denerisa. Ali postoji još jedna teorija koja sve više kruži internetom, a koja kaže da je Arja zapravo već mrtva.

Iako se ovo čini malo verovatnim, serija nas je do sada već navikla na neočekivane obrte i iznenađenja za koje nismo mogli ni da pretpostavimo da će se dogoditi - tako da je nećemo u potpunosti odbaciti. Teorija se vrti oko belog konja na kojem je Arja odjahala na kraju poslednje emitovane epizode.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Pojedini fanovi smatraju da se radi o konju kojeg je jahao komandant Serseine plaćeničke vojske - konj koji je inače ubijen.

Podsetimo, Arja je gotovo poginula dok je pokušavala da pobegne pred Denerisinim besom, dok je kalisi sa svojim zmajem palila Vesteros. Takođe, Arja na kraju epizode vidi spaljenu devojčicu, koju je pokušala da spasi, kako u ruci drži igračku konja. Igračka bi mogla da predstavlja određenu siboliku i da se nadovezuje na konja koga Arja vidi u poseldnjoj sceni. Konj koga Arja vidi simbolično bi mogao da predstavlja smrt, a scena u kojoj Arja seda na konja i odlazi u nepoznatnom pravcu, bi moglo da predstavlja njen odlazak u smrt. Jer ukoliko je konj zaista mrtav, a Aria može da ga vidi onda bi to stvarno moglo da znači da je i ona poginula.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Brojni korisnici tvitera takođe smatraju da bi do ovoga moglo da dođe.
"Pojedini fanovi su ubeđeni da je ovo isti konj kojeg je jahao Hari Strickland (komandant plaćeničke vojske). To bi značilo da je taj konj mrtav. Teorija je zasnovana na činjenici da ukoliko je Arja mogla da vidi i jaše mrtvog konja, onda je i ona mrtva", objavio je jedan fan.

Ukoliko je ova teorija tačna, ovo bi moglo da predstavlja jedno od najvećih iznenađenja koje su nam autori najpopularnije serije priredili za punih osam godina. Na svu sreću, moraćemo da pričekamo još jako malo kako bismo saznali da li je ovo tačno.

 

 

 

 

 

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
22°C
25.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve