Scena
15.04.2019. 15:44
R.E.

IGRA PRESTOLA: Evo šta sve desilo već u prvoj epizodi... SPOJLER (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Kako nam ne biste spominjali uže i dalje članove porodice ili nas osvetnički potražili na kućnom pragu, odmah upozoravamo - OVAJ TEKST SADRŽI SPOJLERE.

Ukoliko večeras na programu HBO-a želite da pogledate prvu epizodu poslednje sezone "Igre prestola", bez ikakvih saznanja o tome što će se događati, odmah napustite ovaj tekst. Eto, sad kad smo to rešili, idemo dalje...

Već na samom početku epizode, Džon i Deneris dolaze u Zimovrel, ali severnjaci zaziru od nje, posebno kada ugledaju dva zmaja. Sem saznaje da mu je Deneris spalila oca i brata i to veoma teško prihvata, dok Džon Snou saznaje da je upravo on pravi naslednik Sedam kraljevstava i da mu je ime zapravo - Egon Targarjen.

"Tvoja majka je bila Lijena Stark. Tvoj otac, pravi otac, Regar Targarjen. Nikada nisi bio kopile. Ti si Egon Targarjen, pravi naslednik Gvozdenog prestola", kaže mu Sem.

https://www.youtube.com/watch?v=R6YCfVe4eR0

Ovo je za Džona bio priličan šok. Biće zanimljivo gledati kako će i da li će to saopštiti Deneris (njegovoj tetki), jer ne samo da je sa njom nekoliko puta legao u krevet, već Deneris insistira na tome da je ona kraljica svima. Zbog toga se pri prvom susretu sa Sansom odmah osetila netrpeljivost. Sansa odmah pokazuje da joj se Deneris ne dopada, što i sama Deneris primećuje i žali se Džonu da oseća da je njegova sestra ne prihvata. Deneris ne prihvataju ni ostali lordovi koji zameraju Džonu što se odrekao prestola na Severu, jer su, upravo, njega izabrali za kralja Severa.

Džon Snou jaše zmaja po prvi put, a Džejmi Lanister na kraju epizode dolazi u Zimovrel i pogled mu se, u poslednjenoj sceni, susreće sa Brenovim kojeg je, podsećamo, u prvoj sezoni bacio sa kule. Arja Stark se u ovoj epizodi u Zimovrelu ponovo susreće sa Psom, ali i sa svojim starim prijateljom Džendrijem, kovačem, i jedinim naslednikom Barateona, kojem daje crtež i moli ga da joj izradi oružje.

Sersei dočekuje zlatnu četu, razočarana zato što nisu doneli slonove, i spava sa Juronom Gejdžorom koji joj govori da će joj napraviti malog princa. Inače, naslućuje se i njen zlokoban plan da pobije svoju braću.

Sudeći prema komentarima fanova na društevnim mrežama, najviše pažnje privukla je scena s Sersei i slonovima koja je mnogima bila urnebesna. U sceni Juron s vođom The Golden Company dolazi do Sersei i obaveštava je da na raspolaganju imaju 20 hiljada vojnika, 2000 konja i - nijednog slona. Ona s tom informacijom, najblaže rečeno, nije impresionirana pošto je u sedmoj sezoni dala do znanja da želi The Golden Company upravo zbog slonova koji su, izgleda, bili bitan dio njenog ratnog plana.

Slonove spominje ponovno kasnije u epizodi, nakon što je spavala s Juronom. "Želela sam te slonove", izgovara u jednom trenutku tužno. Upravo je njena opsesija slonovima fanovima bila jako zabavna, pa su Tviter preplavile fore s rečenicom: "Gde su moji slonovi???"

[embed]http://twitter.com/NACHO2813/status/1117614728400883712[/embed]

https://twitter.com/rimshutup/status/1117614904691843072

Pročitajte još:

[owl-carousel category="Uncategorized" singleItem="true" autoPlay="true"]

[wc_posts author="" author_name="" p="" post__in="" order="DESC" orderby="date" post_status="publish" post_type="post" posts_per_page="4" taxonomy="" field="slug" terms="" title="yes" meta_all="yes" meta_author="no" meta_date="no" date_format="M j, Y" meta_comments="no" thumbnail="yes" content="no" paging="no" size="wccarousel" filtering="yes" columns="4" gutter_space="20" heading_type="h4" layout="grid" template="box" excerpt_length="15"]

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
6°C
01.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve