Scena
06.05.2019. 13:00
R.E.

IGRA PRESTOLA: Glavni likovi ne prestaju da umiru (SPOJLERI)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Družina se raspala. Posle pijanke koju su organizovali da proslave pobedu nad Mrtvima, Džejmi je razdevičio Ser Brijenu, Tormund je očajan zbog toga, Deneris je postala svesna da svi podržavaju Džona, a Bren izjavljuje da ne može biti gospodar Zimorvela jer više živi u prošlosti nego u sadašnjosti (upravo ono što mu je Trooki gavran rekao da ne radi).

Ujutru Tormund saopštava da se vraća nazad, na "pravi" Sever. Deneris kreće sa zmajevima da štiti flotu koja plovi ka Kraljevoj Luci, Džon predvodi vojsku sa kopna, Ajra i Pas su krenuli pre svih njih (imaju neka nedovršena posla u Kraljevoj Luci...). Uveče put juga kreće i Džejmi ostavljajući uplakanu Ser Brijenu. Ne zna zašto. Da li da spase ili ubije Sersei.

Za Džonovo poreklo saznaju Sansa i Arja. Iako je ovo trebala da ostane tajna, informacija počinje da se širi poput požara. Varis i Tirion ulaze u raspravu oko toga kome dati podršku. Deneris ili pravom zakonskom nasledniku, Džonu (Egonu Tajgerijanu).
I kada sve liči na epizodu koja spušta strasti iz prethodne i služi kao priprema za rat među ljudima, Rengal pada u vodu izbušen strelama sa brodova kojima upravlja Joroj Grejdžoj (lik će biti omraženiji od svih zlikovaca zajedno). Uz mnogo drame, Deneris na jedinom preostalom zmaju uspeva da izbegne njegovu zamku. Posle toga balistama koje služe za ubijanje zmajeva, uništavaju celu flotu Tajgerijana. Svi glavni likovi uspevaju da isplivaju na obalu, sem Misandei.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: HBO

Sersei saopštava Juronu da je trudna i da je dete njegovo.

Na kraju vidimo šačicu Neokaljanih ispred Kraljeve Luke. Na zidinama su postavljene baliste za zaštitu od zmajeva, a iznad kapije stoji Sersei koja želi da pogubi Misandei koja je zarobljena u Juronovoj zamci. Tirion pokušava da ispregovara njeno oslobađanje i predaju, da bi se izbegle nepotrebne žrtve u gradu. Sersei odbija i nudi Misandei da izgovori poslednje reči.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Foto: HBO

Pre nego što je Planina prišao i odrubio joj glavu izgovara:

Drakaris!

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
4°C
31.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve