IZLOŽBA 3D GRAFITA: Demon artist i “Break the mold”

IZLOŽBA 3D GRAFITA: Demon artist i “Break the mold”


Izložba 3D grafita pod nazivom “Break the mold” umetnika Srđana Dimića, otvorena je u izložbenom prostoru “BW Experience” u Galeriji Progres, pod okriljem kulturno-umetničke inicijative “KVART Belgrade Waterfront”. Radovi će biti izloženi sve do 2. avgusta.

Srdjan Dimic izlozda

U Dimićevom likovnom stvaralaštvu, što je vidljivo u radovima prikazanim na izložbi, skulpturalni pristup i percepcija čine polaznu tačku za dalje stvaranje.

Srdjan Dimic izlozda

Konkretno, on se trudi da stvori skulpturalni kvalitet pojedinih slova i tako ispiše svoje ime: nijansama, oblicima, volumenom, tačkama gledišta, vizuelnim trikovima…

Srdjan Dimic izlozda

U njegovim radovima, pažljivi posmatrač primećuje volju da se ispolji sopstveni ego – to jest, želju umetnika da na način svojstven sebi pokuša da naslika autoportret.

Srdjan Dimic izlozda

Srđan Dimić Demon jedan je od najprepoznatljivijih 3D grafiti umetnika iz Beograda, ali i akademski slikar i skulptor, sa trenutnim prebivalištem u Banjaluci. Svoje prve radove na zidu započeo je 1998. godine, kao pionir beogradske grafiti scene, nastavljajući oslikavanje na neobičnim mestima, često ilegalno: na vagonima, mostovima ili zidovima grada.

Srdjan Dimic izlozda

Učestvovao je 2001. godine u 42. Oktobarskom salonu, a do sada, njegov opus obuhvata više od 2.000 radova. Umetnik inspiraciju pronalazi u konstruktivizmu, robotici s posebnim naglaskom na industrijsku robotiku i kibernetiku, kao i u realizmu.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar