ZVEZDA IZRAELSKO ŠPANSKE ETNO-POP SCENE: Jasmin Levi 19. novembra u Beogradu

ZVEZDA IZRAELSKO ŠPANSKE ETNO-POP SCENE: Jasmin Levi 19. novembra u Beogradu

foto: Facebook


Jasmin Levi, velika zvezda izraelske i španske etno-pop scene, nastupiće 19. novembra u beogradskoj Kombank dvorani u organizaciji Doma omladine Beograda i uz podršku Skupštine grada Beograda, najavili su organizatori.

Jasmin Levi spada u novu vrstu svetskih zvezda, kakva je i njena koleginica i prijateljica Končita Buika – ukršta svoje jedinstveno kulturno nasleđe sa savremenim pop zvukom.

Mada dolazi iz Izraela, porodičnim poreklom je iz Španije, gde postoji latino kultura tamošnjih Jevreja, pa njena muzika pruža jedinstvo flamenka i jevrejske muzike. Odrasla je u Jerusalimu, gradu u kome se pretapaju narodi i kulture, slušajući klasiku, šansone, džez, tursku i grčku, kao i jevrejsku i muslimansku muziku.

Njeni omiljeni pevači su Pavaroti, Bili Holidej, Hulio Iglesias, Edit Pjaf – veliki, dramatični glasovi. Levi kaže da voli tužne pesme, ali i da izbegava razgovor  o politici.

“Pre svega ja sam pevačica, ali pevam o ličnoj slobodi. Znam da zvuči kao kliše, ali verujem u ljubav. Volim ljude kakvi su i muslimani i Jevreji i hrišćani, i palestinski i izraelski ljudi. Ono što među njima nedostaje jeste poštovanje. Ne poštuju jedni druge, zato se neprestano svađaju. Želim da se ljudi otvore, da osete čitavo čovečanstvo kao celinu, a ne samo da gledaju na stvari iz svog ugla”, kazala je Levi.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar