Jesen na RTS-u otvara serija “Močvara” već od 12. septembra

Jesen na RTS-u otvara serija “Močvara” već od 12. septembra


Nakon premijere prve dve epizode na 26. Sarajevo film festivalu, gledaoci RTS-a imaće priliku da premijerno na Prvom programu, od 12. septembra, subotom i nedeljom prate uzbudljivu kriminalističku seriju “Močvara”, nastalu po scenariju Milene Marković i u režiji Olega Novkovića. Seriju su realizovali izvršna produkcija “Firefly” i “Telekom Srbija”.

Marta Bjelica i Goran Bogdan u "Močvari"

Marta Bjelica i Goran Bogdan u “Močvari”

Ova napeta policijska priča o potrazi za manijakalnim serijskim ubicom, otkriva mračne tajne iz prošlosti i uvlači junake u spirale prevara, laži i tragičnih životnih iskušenja. Kroz napet serijal od deset epizoda, videćemo priču o prijateljstvu koja počiva na zločinu i tajnama, a ujedno i predstavlja ljude koji su istovremeno spasitelji i mučitelji, žrtve i dželati.

Veliki akcenat u ovoj seriji je stavljen na Beograd, tj. na Novi Beograd, koji je izgrađen na močvarnom tlu, zbog čega i sama serija nosi ovaj naziv. Novi Beograd je nekada bio simbol modernizacije i socijalizma, a devedesetih postaje poznat po uličnim obračunima, žestokim momcima, buntovnim mladim ljudima na ivici zakona i narkoticima. Problematična prošlost jedne generacije i sve što ona nosi sa sobom je prateći motiv cele serije.

Stefan Trifunović, Jana Bjelica i Goran Bogdan u "Močvari"

Stefan Trifunović, Jana Bjelica i Goran Bogdan u “Močvari”

Glavni junak je inspektor Nikola, koga igra Goran Bogdan. On prolazi kroz lični doživljaj suočavanja sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama. Nikola veruje da njega i ubistva povezuje neka velika tajna, i taj osećaj ga prati tokom cele istrage. Ne podnosi bogate zbog svog porekla, kao ni kriminalce zbog svojih veza sa njima, ne podnosi pandure, jer ih nije podnosio dok je odrastao.

Serija „Močvara“ po mom mišljenju diže kvalitet onoga što smo do sada imali prilike gledati kod nas. Spoj inače genijalnog pisanja Milene Marković, njena duboka, ljudsko profana kao rentgen poezija, u spoju sa žanrom krimi noara pod redateljskom palicom Olega Novkovića, koji je u svom dosadašnjem radu pokazao da je majstor art filma – daje visoki nivo artizma, a opet široj publici blisku formu krimi noar serije. Mislim da smo dobili jako potrebno delo koje će u isto vreme zabaviti ali i podići nivo programa na TV, zbog čega sam veoma srećan – izjavio je Goran Bogdan.

Goran Bogdan u "Močvari"

Goran Bogdan u “Močvari”

Uloge tumače: Goran Bogdan, Stefan Trifunović, Jana Bjelica, Boris Isaković, Dejan Dedić, Nada Šargin, Marta Bjelica, Dubravka Kovjanić, Bojan Žirović, Miona Marković, Svetlana Bojković, Ana Franić, Tamara Dragičević, Milutin Milošević, Olga Odanović…

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar