Scena
14.05.2024. 18:22
Promo

GIFT

Joca Ajkula vas zove na koncert na kojem će biti MNOGO JEŽENJA

1
Izvor: BOJAN PETROVIĆ/ MTS DVORANA / PROMO

Kao rezultat saradnje i sinergije benda GIFT i simfonijskog pop-rock orkestra Strings ’n’ roses, koji čine istaknuti muzičari Beogradske filharmonije, 30. maja prvi put u mts Dvorani, biće održan koncert pod nazivom GIFTS AND ROSES, SYMPHONIC SHOW OF 80`s.

Ovaj muzički spektakl su na pres konferenciji u Beogradu, najavili frontmen benda Jovan Matić, poznatiji kao Joca Ajkula i Dejan Timotijvić ispred Simfonijskog pop rok benda, koji će pratiti GIFT.

Govoreći o muzičkom "projektu" koji će premijerno biti održan u mts Dvorani, Joca Ajkula nije krio svoje ushićenje što se bendu dešava nešto što izlazi iz okvira u kojima je sastav do sada nastupao. Poručuje u startu da je jedino osećanje koje ga obuzima u toku pripema upravo sledeće: "Ja ću se pred koncert u bekstejdžu osećati kao gospodin u filmu Vima Vendersa "Nebo u Berlinu" , kada u svojoj glavi izgovorio misli koje je čuo anđeo "I want tell you about the girl, I` ll tell you about the girl" i time nasmejao prisutne.
 
Kako je ovo prvi put da se dva muzička" jezgra" spoje u jedno, Joca Ajkula kaže: "Čist hedonizam, veliko je iskustvo za nas. Mislim da je san svakog umetnika da se uplete sa plemenitim klasičnim instrumentima, prvenstveno duvačima, koji su sekcija, koja je takođe prisutna u ovom bendu, a ono što je možda najveći izazov - svirati na sceni sa 33 muzičara. Predvoditi jedan ovakav orkestar je pre svega velika odgovornost, ali mogućnosti su magične. Ovo jeste premijera, ali učestvovao sam pre pet godina u jednom projektu sličnog karaktera pod nazivom "Electric sharks", i to je bio najsličniji projekat na kom sam radio. U ovom projektu spajamo struju u rokenrolu i akustične instrumente u sinergiji pravimo nešto što ja zovem UMETNOST. Prvi put osećam da je umetničko delo izvođenje ovakovog umetničkog projekta", iskren je Joca.

1
Izvor: BOJAN PETROVIĆ/ MTS DVORANA / PROMO

Dejan Timotijević ispred Simfonijskog pop rok benda kaže da je do saradnje sa Giftom došlo lako, jer su im se energije brzo prepoznale i poklopile. 

"Uvek kada se desi sudar nekih ideja i energija , to bude fenomenalno. Naravno, treba da se sklope sve zvezde u tom trenutku. Mi sviramo jako dugo sa mnogim svetskim zvezdama kako domaćim, tako i stranim, a onda smo došli na ideju da bi bilo idealno da spojimo bend sa simfonijskim orkestrom, koji bi svirao najpoznatije hitove iz pop rok sveta. Ovo je naša vizija i mislimo da je jako dobro, zato pozivamo sve da dođu 30.maja, jer jedno je sigurno, NEĆETE POGREŠITI", ističe Timotijević.

Za to vreme, probe su uveliko u toku, a na koncertu će kako navodi Joca Ajkula biti puno ježenja, opisujući količinu emocija koje su unete u projekat.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
37°C
16.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve