Scena
28.01.2022. 22:20
R.E.

Koncert u maju

Josipa Lisac dolazi u Beograd

mikrofon
Izvor: Shutterstock

Hrvatska pevačica Josipa Lisac održaće koncert 14. maja u Kombank dvorani, saopštili su organizatori događaja.

Prema rečima organizatora, ovom prilikom će se beogradska publika podsetiti na antologijski značaj debitanstkog albuma ove pevačice ("Dnevnik jedne ljubavi"), na kojem su zabeležene nezaboravne numere poput "O jednoj mladosti", "Srela sam se s njim" i "Ležaj od suza".

Pored toga, biće izvedene i pesme koje su joj utemeljile pozicije na regionalnoj sceni - "Gde Dunav ljubi nebo", "Magla", "Hir, hir, hir", "Danas sam luda" i mnoge druge.

Ovim koncertom ona obeležava 30 godina od smrti svog partnera i autora ključnih numera u svojoj karijeri, Karla Metikoša.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

Pevačica ističe da su te nezaboravne pesme "njihova deca".

"Karlova smrt se dogodila 10. decembra 1991. godine, ali je on meni ostavio ogromnu muzičku baštinu. Ja je i danas promovišem, nastavljam, živim, ne dam", navodi Lisac.

O periodu pandemije ona kaže da je "sjajno podnela samoizolaciju."

"Volim da budem sama sa sobom u društvu, pa mi to nekako nije teško palo. Ja, zapravo, i živim u samoizolaciji. Imam mnogo prijatelja, nisam nedruštvena, ali kad sam kod kuće, to su mi trenuci odmora", navodi Lisac.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Josipa Lisac (@josipa_lisac)

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku
Ričard Klejderman

Ekskluzivni intervju

17.12.2021. 07:05

Ričard Klejderman, pijanista kojeg slušaju i oni koji ne vole klasiku

Ukoliko i niste ljubitelj klasične muzike, sigurno ste čuli najmanje jednu kompoziciju u izvođenju Ričarda Klejdermana, "Baladu za Adelinu“, na primer, koja je prodata u 28 miliona kopija u 38 zemalja sveta. I mnoge druge kompozicije, pre svega rok i pop koje je svirao u duhu klasične muzike, postale su toliko popularne da je plavokosi muzičar ušao i u Ginisovu knjigu rekorda kao najuspešniji pijanista na svetu.
Close
Vremenska prognoza
light rain
17°C
29.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve