Scena
19.04.2019. 16:45
R.E./MentalFloss/Foto: HBO

KAKO ĆE SE ZAVRŠITI IGRA PRESTOLA? Ove teorije fanova daju odgovor na čuveno pitanje (VIDEO)

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Osma sezona "Igre prestola" je konačno počela. Početak poslednje sezone ponovo je pokrenu najčešće pitanje: Kako će se serija završiti? Ko će se naći na tronu? Godinama unazad, od početka prve sezone, fanovi imaju razne terorije kako bi njihova omiljena serija mogla da se završi. U nastavku teksta možete pročitati neke od najverovatnijih i najzabavnijih teorija fanova o tome šta bi moglo da se desi u završnim epizodama. Fanovi predviđaju sve, pa i do toga ko će  biti glavni kandidat za čuveni tron.

 

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

1. Džon Snou će ubiti Deneris 

Gotovo od kad je serija počela fanovi predviđaju da je Džon  princ koji je obećan - reinkarnacija legendarnog heroja Azora Ahaija. Međutim, većina predviđanja previdela je centralni deo legende Azor Ahaja, koja bi mogla da dovede do propasti za Deneris: Azor Ahai, loš metalurg, imao je tešku situaciju da izradi svoj legendarni plameni mač "Lightbringer". Tada je shvatio da mu je potrebno da ublaži oštricu tako što će je uvući u srce svoje supruge, Nissa Nissa, da bi je prožimala svojom moći. (Po logici ove legende, ubijanje moćne žene pretvara osrednjeg čoveka u heroja.) Ako je Džon Snež, Azor Ahai, onda će Deneris biti njegova Nissa Nissa - jedna prava ljubav koju mora ubiti da bi spasio carstvo.

 

2. THE LANNISTERS' REPAID DEBT WILL BE THEIR DOWNFALL.

Porodično uverenje: "Lanisteri uvek plaćaju svoje dugove". U sezoni 7, Sersei je ostao veran svom porodičnom imenu kada je isplatila veliki dug Željeznoj banci. Većina gledalaca ovo je tumačila kao predstavu za kupovinu lojalnosti banke i njenih plaćeničkih vojnika, ali jedan makijavelistički "Redditor" je predvideo da će otplata duga imati suprotan efekat. "Dok su Lanisteri bili zaduženi Banci, Banka je imala interes za njihov uspjeh", napisao je Redditor. Sada kada je dug plaćen, Željezna banka će ulagati u stranu koja izgleda ima najbolje šanse za pobedu - a sada to ne izgleda kao Sersei.

3. Deneris će umreti van zida

https://www.youtube.com/watch?v=gulVUWrADCM

Redditor Tri_Another_NO vratio se sve do druge sezone kako bi potkrepio ovu teoriju o Denerisovoj smrti. Dok je Deneris u "Kući Besmrtnog", ima niz mogućih proročkih vizija. Ona prolazi kroz tronsku sobu u "Kings Landingu", koji je oštećen i ispunjen snegom. Pre nego što može da dodirne gvozdeni tron, pažnju joj je preokupirao zvuk i iznenada se našla iza zida. Tamo sreće Khal Droga. Prema teoriji, to su bili tragovi o kraju serije: Belohodači će pretiti "Kings Landing-u" i Daeneris će se boriti protiv njih. Smrt je čeka iza zida.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

 

3. Aria će ubiti Sersei, noseći Džajmijevo lice....

Predviđanje da će Džejmi ubiti Serseija, za dobrobit carstva, je uobičajeno. To bi uredno ispunilo Volankarsko proročanstvo - predviđanje veštice mladoj Sersei, da će je ubiti mlađi brat. I bilo bi tako lako. Razmišljajući da Džordž R.R. Martin nikada ne bi učinio nešto tako očigledno, i da je Arjin lični lik ubice morao da dovede u vezu sa ovim ubistvom. Upravo to je jedna od terija.Aria će ubiti Sersei. Ako prvo ubije Džejmija i iskoristi njegovo lice kako bi uhvatila Sersei čime bi se ispunilo i proročanstvo.
4. Džendri Baration je sin Sesrsei i Roberta Barationa

Teorija da Gendri nije kopile sina Roberta Barationa već da je dete kralja, iznedrila bi još jednog kandidata za gvozdeni tron. Znamo da su Sersei i Robert imali dete - "crnokosu ljepotu" - koji je navodno umro ubrzo nakon rođenja. Zanimljivo je da Sersei kaže da nikada nije posetila svoje prvorođeno dete u kripti, iako znamo da je ona žestoko predana majka. Možda zato što je znala da je njen sin zapravo kovačev učenik. Možda je Sersei sve vreme pazila na Gendrija i zaštitila ga od  Džofrijeve čistke Robertovih kopiladi. Gendri se, sa svoje strane, seća samo da je njegova majka imala žutu kosu. Da je ta žutokosa žena Cersei, Gendri bi imao najzakonitije pravo na Željezni presto bilo koga u Vesterosu.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
11°C
06.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve