ELTON DŽON: Kako ne voleti tog iskrenog momka sa ludačkim naočarima

ELTON DŽON: Kako ne voleti tog iskrenog momka sa ludačkim naočarima


On se ustvari zove Redžinald Kenet Dvajt, voli indijsku hranu, uživa da gleda tenis, ima više od 1.000 pari naočara, obožava da šokira garderobom, lečio se od droge, alkohola, bulimije, borio se sa napadima epilepsije. Svira klavir od četvrte godine.

Njegov otac je želeo da se bavi bankarstvom, ali ga on srećom nije poslušao i svet je dobio momka koji je od imena saksofoniste Eltona Dina i bluz pevača Long Džon Boldri, napravio svoje novo – Elton Džon. Srednje ime Herkules nije odabrao po junaku iz mitologije, već istoimenom konju iz britanskog sitkoma “Stepto i sin”. A kako drugačije. Od deteta koje je sa 11 godina dobilo stipendiju za Kraljevsku muzičku akademiju i moglo da odsvira Handelovo delo od četiri stranice nakon samo jednog slušanja, kao”gramofonska ploča”, možda se moglo očekivati i nešto drugo.

Ali, već više od pola veka svet voli jednog drugačijeg Džona. Onog koji stvara muziku koja se ne može ne voleti, koji se ne libi da prizna da je zavisnik, da je njegov život nadrealističan, ali da on ne žali ni zbog čega, da su njegovi demoni još tu negde oko njega, da svako može da mu kaže da ne ume da peva ili da je debela tetka. Ali niko ne sme da ga nazove lažovom.

Elton John beta ap
“Ne očekujem da se o meni snimi normalan film jer moj život je bio sve, samo ne normalan”, izjavio je pre nekoliko godina. A kada je video jednu scenu filma”Rocketman” bio je oduševljen.

Pevača u filmu glumi mladi britanski glumac Taron Egerton, a njegovog prvog ljubavnika Džona Rida, glumac Ričard Maden, a reč je o sceni njihovog prvog seksa, za koju Elton kaže da se baš tako dogodila.

“Ponosan sam na tu činjenicu. Možda se nekim ljudima neće svideti i to mogu da razumem, ali da toga nema u filmu osećao bih se kao da varam ljude. Moram da budem iskren, ako pričam svoju priču. Bilo je to kada sam imao 23 godine, dotad sam bio nevin. Očajno sam želeo da me neko voli i da imam fizičku vezu. Kad sam odrastao, otac mi je rekao da ću oslepeti ako budem masturbirao. Kad sam sa 13 godina dobio naočare, pomislio sam: O Bože, to se dešava!”

Verovatno u toj fatalnoj iskrenosti sa muzikom i publikom leži njegova prosto obeshrabrujuća popularnost. Ljudi su ga voleli čak i kad je govorio ono što niko nije hteo da čuje.

“Još uvek imam tamnu stranu, ali to ne traje dugo, jer imam Dejvida i decu. Kad su sinovi oko mene, nikad se ne osećam loše. Nikad nisam mislio da bih mogao da budem u vezi toliko godina, pošto su mi sve veze pucale zbog droge. Iako sam bio u užasnom stanju dok sam se drogirao, nastavio sam to da radim. Snimanje albuma, odlasci na turneje i muzika su me održali u životu. Da sam prestao, više ne bih bio ovde. Teško mi je da gledam to, jer zaista ne želim da se vraćam u to vreme.”

Nakon bezbroj albuma on i dalje ima scenu i svoj klavir.I publiku širom sveta kojoj ne mora da se pravda. Film je još samo jedna priča o momku iz Londona koji je toliko dobro svirao da mu ni njegov nadrealističan život nije bio prepreka da ga oslovljavaju sa Sir.

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar