Scena
14.12.2022. 11:33
Promo

Svaka čast

Kejt Vinslet oborila rekord Toma Kruza!

kejt vinslet, 14. 12. 2022.
Izvor: EPA / NINA PROMMER

Godine 2015. u filmu "Nemoguća misija - Otpadnička nacija" Tom Kruz oborio je rekord najdužeg snimanja scene pod vodom: šest minuta. Za potrebe snimanja filma "Avatar: Put vode" novo lice AVATAR sveta, glumica Kejt Vinslet oborila je taj rekord.

Njeno snimanje scene pod vodom trajalo je sedam minuta i 20 sekundi.

Kako bi što prirodnije iznela svoju ulogu u takvom podvodnom prostoru, osim Kejt Vinslet i Sigorni Viver je prošla obuku ronjenja kako bi uspela da na nekoliko minuta "diše" pod vodom.

Osim izazova podvodnog snimanja, Sigorni Viver koja igra i u prvom delu filma "Avatar", sada se našla u neobičnoj ulozi. Njen lik Kiri ima 14 godina, a kroz osmeh, u jednom od intervjua, iznosi kako je došlo do toga.

"Sećam se da sam bila na ručku sa Džimom (Džejms Kameron) i rekao mi je da je reč o devojci iz šume, koja komunicira sa životinjama i biljkama, koja ima poseban dar da uspostavi vezu sa živim stvarima i koja ima snažnu povezanost sa Ejvom. Svidela mi se ideja za ovaj lik. Odjednom mi je rekao da moj lik ima 14 godina. Zbunila sam se. Onda je rekao - I ti i ja znamo koliko si detinjasta, tako da mislim da ćeš uspeti."

Na upit zbog čega film "Avatar: Put vode" traje duže od tri sata, reditelj i scenarista naglasio je da je "cilj ovog filma, za razliku od prethodnog, bio ispričati uvjerljivu priču temeljenu na emocijama te da je sada naglasak više na likovima, na priči, na odnosima između likova. "

"Avatar: Put vode" Džejmsa Kamerona,koji će premijerno biti prikazan u Srbiji u sredu uveče u mts Dvorani, jedan je od filmova čiji je razvoj najduže trajao - od pisanja scenarija, preko pretprodukcije, produkcije i postprodukcije. Konačno prošlo je punih 13 godina između prvog i drugog nastavka.

Najvećim delom film je sniman pod vodom, a reditelj Kameron i sam veliki ljubitelj okeana i dubina 50 godina se bavio ronjenjem na dah, a kako ističe maksimum koji je dosegao je pet i po minuta slobodnog ronjenja.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ko su deca novog "Avatara"
avatar, promo

Uskoro premijera

30.11.2022. 20:00

Ko su deca novog "Avatara"

Dok čekamo premijeru filma "Avatar: Put vode" koja će biti 14. decembra, hajde da pogledamo ko su novi članovi Pandora sveta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve