Scena
08.11.2019. 18:29
R. E.

KETRIN HEPBERN: Bila sam potpuno nezavisna i nisam htela da se udam

ketrin.jpg

Ketrin Hepbern, koju su popularno zvali "prvom damom američkog filma", jedina je glumica u istoriji filma koja je čak  četiri puta najprestižniju nagradu u svetu filma - Oskar u kategoriji najbolja glavna ženska uloga. U istoj kategoriji bila je nominovana čak 12 puta...

Ketrin, koja je rođena na današnji dan 1909. godine, osim sjajne glumačke karijere ostala je upamćena i po nesvakidašnjoj ljubavnoj priči. Ona je bila u ljubavnoj vezi sa kolegom Spenser Trejsijem punih 26 godina, a da on za to vreme nije ostavio svoju suprugu. Zajedno su glumili u čak devet filmova, a njihova ljubav bila je javna tajna.

Kada su se upoznali, Trejsi se već otuđio od supruge Luize, a imao je i afere sa Selenom Rojl, Beti Hanom, Loretom Jang, Ingrid Bergman, Džoan Kraford, Bet Dejvis...

"Zašto do đavola ne nađeš nekog tipa sa kojim ćeš se venčati i imati porodicu? Kad ostariš bićeš sasvim sama", rekao joj je reditelj Klarens Braun, na šta je Hepbern odgovorila: "Da, i sećaću se ovih zabavnih vremena."


View this post on Instagram

Katharine Hepburn in "Woman of the Year", 1942. #katharinehepburn #actress #hollywood #oldhollywood #classic #vintage #1940s

A post shared by Katharine Hepburn (@katharine_hepburn) on Jul 17, 2013 at 1:55am PDT

"Bila sam potpuno nezavisna i nikada nisam želela da se udam. Htela sam sama kročiti svoj put", rekla je glumica.

Trejsi se nikada nije razveo, ali poslednje godine svog života živeo je sa Ketrin, koja se o njemu brinula. Tek tada su prvi put živeli zajedno, a uz nju je slavni glumac i umro. Iz poštovanja prema njegovoj porodici Ketrin nije bila na sahrani.

"Zašto sam celo to vreme bila sa njim? Iskreno, ne znam. Mogu samo reći da ga nikad nisam mogla ostaviti. Te su godine jednostavno proletele, i za mene su bile savršeno srećne", rekla je u jednom intervjuu.

A evo šta je govorilo o ljubavi, braku, muškarcima, životu...

"Ako želiš da žrtvuješ obožavanje mnogih muškaraca zbog kritike jednog, samo napred - udaj se!"

"Za mene nagrade su ništa. Moja nagrada je moj rad."

"Život je težak, a na kraju te i ubije."

"Ponekad se pitam koliko žene i muškarci odgovaraju jedni drugima. Možda bi bilo najbolje da žive u susednim kućama i posećuju se s’ vremena na vreme."

"San svake holivudske zvezde je da je poštuje Amerikanac, da joj se udvara Italijan, da bude udata za Britanca, a da joj ljubavnik bude Francuz.”

"Žašto bi ih udarili perom po ruci kada ih možete udariti teškim kovanim čekićem po glavi."

"Nikada se ne žali. I nikada ne objašnjavaj."

"Ako uvek radiš ono što je u tvom najboljem interesu, bar jedna osoba je zadovoljna."

"Bez discipline, život ne bi postojao uopšte."

"Život je da se živi. Ako moraš da podržiš sebe, bolje nađi neki način da ti bude zanimljivije. A to nećeš uraditi tako što ćes sedeti u mestu."

"Ako se slepo pridržavate svih pravila, propustićete svu zabavu života."

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
15°C
27.09.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve