KLASIK DO KLASIKA: Top lista najboljih filmova po ukusu i odabiru Kventina Tarantina

KLASIK DO KLASIKA: Top lista najboljih filmova po ukusu i odabiru Kventina Tarantina

AP Photo/Petros Giannakouris


Najava Kventina Tarantina da je njegova režiserska karijera “došla do kraja puta”, iznenadila je sve ljubitelje sedme umetnosti.

Dok svet čeka na nove kreativne stvari kojima će se, kako je najavio, ubuduće baviti, donosimo listu njegovih omiljenih filmova, koji su do sada uticali na njegov rad i o kojima je pričao u svojim brojnim intervjuima.

1. The Good, the Bad and the Ugly (1966, Serđo Leone)

Tarantino: “Verovatno najbolji primer revolucionarne promene jednog žanra na filmu. Brutalnost, humor, krv, muzika, legende. Šta čovek može više da traži od jednog filma?”

2. Rio Bravo (1959, Hauard Hoks)

Tarantino: “Kada hoću da uđem u ozbiljnu vezu sa devojkom, prvo joj pustim “Rio Bravo” i ako joj se svidi tek onda znam da je ona prava”.

3. Blow Out (1981, Brajan De Palma)

Tarantino: “Brajan De Palma je najbolji reditelj svoje generacije, a ovo je njegov najličniji i vizuelno najzanimljiviji film”.

4. Taxi Driver (1976, Martin Skorseze)

Tarantino: “Film je jednostavno savršen.”

5. His Girl Friday (1940, Hauard Hoks)

Tarantino: “Jednu stvar koju radim na snimanju, ako je prikladno za film, je da glumcima pustim “His Girl Friday” ne bi li im pokazao kako je sve moguće odglumeti efektan dijalog. Karakterističan brz stil pričanja glumaca u ovom filmu je jedna od opcija koja im stoji na raspolaganju.”

+ Trenutno nema komentara

Dodajte komentar