Scena
09.03.2016. 13:19
ekspres

Komad "Crvena" ipak pred Leskovčanima

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Predstava BITEF teatra vraćena na repertoar Narodnog pozorišta u Leskovcu uprkos "vređanju nacije"

Pod pritiskom javnosti Stanislav Grujić direktor leskovačkog pozorišta vratio na repertoar komad "Crvena: samoubistvo nacije" BITEF teatra. Samo dan ranije predstava  je skinuta sa programa jer prema oceni direktora leskovačkog pozorišta "eksplicitno vređa državu Srbiju i srpski narod", pišu Južne vesti.

Grujić je objasnio da je njegov potez naišao na osudu jedog dela javnosti i da je pogrešno shvaćen, kao da on lično, kako navodi, ugrožava prava žena.

- Jedan deo građanstva je to shvatio kao moj lični atak na prava žena, a ne na pokušaj da zaštitim dostojanstvo zemlje u kojoj živim. I dalje smatram da se tekst “Jebi se Srbijo” ne sme izgovoriti u pozorištu jer to vređa nacioanlni identitet srpskog naroda, ali, eto, neka publika dođe da to gleda i sluša ako toliko želi, pa neka sami prosude o čemu je reč - objasnio je Grujić i dodao:

- Ja razumem umetničku slobodu i pobornik sam toga da se na daskama koje život znače uvek treba izneti kritički stav prema društvenom sistemu u kojem živimo, ali ovo je prevazišlo svaku meru - naglasio je on.

Predstava će se odigrati 20. marta, kada je  gostovanje prvobitno i bilo zakazano.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
04.10.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve